Firmele care cumpara produse din UE vor plati TVA lunar

Firmele care vor cumpara produse din statele UE vor plati lunar, din mai, Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) aferenta acestor operatiuni, nu trimestrial, ca pana in prezent, masura vizand diminuarea fraudelor din domeniul taxelor intracomunitare. “Frauda in domeniul intracomunitar este alarmanta in intreaga Europa. E un carusel care pleaca din Marea Britanie si se opreste la Constanta. Si in Romania exista retele specializate”, a declarat, luni, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.
El a afirmat ca masura va conduce la “dezorganizarea retelelor” specializate in fraude privind TVA. Blejnar a aratat ca primele plati de TVA, aferente lunii in curs, vor fi realizate la 25 mai. Gabriel Carbunaru, comisar general adjunct la Garda Financiara, a declarat ca in primele patru luni ale anului au fost monitorizate 13.680 de operatiuni intracomunitare. El a explicat ca, pe o analiza de risc, au fost selectati 3.096 de de agenti economici, din care au fost dati in consemn 214, pentru ca sunt “de negasit”.
El a precizat ca prejudiciile aduse de acesti agenti economici se ridica la 134 de milioane de lei si a mentionat ca valoarea bunurilor confiscate a fost de opt milioane de lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *