septembrie 30, 2022

Firmele care angajeaza someri vor primi mai multi bani de la stat

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a prezentat marti seara un Proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului, prin care intentioneaza sa majoreze subventiile acordate firmelor care angajeaza someri precum si persoane defavorizate.

rn

Potrivit acestui Proiect statul va acorda 2250 de lei lunar, aproximativ 500 de euro, angajatorilor care încadreaza someri si beneficiari de ajutor social iar banii vor fi oferiti pentru fiecare persoana angajata, timp de 5 ani, indiferent de studiile persoanei angajate.
Lia Olguta Vasilescu a declarat ca în acest fel statul dubleaza subventiile acordate angajatorilor dar îi stimuleaza si pe cei care au capacitatea de munca dar nu vor sa o faca. Prin acest guvernul doreste sa puna capat si exodului fortei de munca.
Este important de mentionat faptul ca Ordonanta de Urgenta este trimisa deja spre avizare ministerelor Finantelor, Fondurilor Europene si Justitiei. În conditiile în care aceasta Ordonanta chiar va fi aprobata este de apreciat fapul ca în sfârsit guvernul pune pret atât pe cei care-si doresc un loc de munca dar si pe mediul de afaceri generator principal de bani la bugetul de stat.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, pentru demararea acestui proiect se folosesc initial fonduri proprii iar apoi proiectul se va derula din fonduri europene.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.