septembrie 30, 2022

Firmele care angajeaza absolventi si someri vor primi subventii marite, de 2.250 de lei pe luna

Guvernul va majora de la 900 de lei la 2.250 de lei subventia acordata lunar angajatorilor care incadreaza in munca tineri absolventi ai unor institutii de invatamânt, absolventi din rândul persoanelor cu handicap si someri, a anuntat premierul Viorica Dancila, in sedinta de joi, 5 iulie. potrivit unui comunicat postat de Institutia Prefectului – judetul Salaj.

rn

“Continuam masurile pentru reducerea deficitului de forta de munca, identificat la nivel national, prin majorarea cuantumului subventiilor acordate angajatorilor. Avem pe ordinea de zi un proiect de act normativ prin care sprijinim angajatorii care incadreaza in munca someri si persoane din grupuri vulnerabile, precum si pe cei care incheie contracte de ucenicie sau de stagiu”, a declarat premierul la inceputul sedintei de Guvern.
Potrivit sefei Executivului, Viorica Dancila, va fi majorata, “de la 900 de lei la 2.250 de lei, subventia acordata lunar angajatorilor care incadreaza tineri absolventi ai unor institutii de invatamânt, absolventi din rândul persoanelor cu handicap, someri in vârsta de peste 45 de ani, someri de lunga durata, someri care sunt unici sustinatori ai familiilor monoparentale sau persoane aflate in apropierea vârstei de pensionare si care isi gasesc cu greu un loc de munca”.
Totodata, cuantumul primei de activare acordate somerilor inregistrati, care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, va creste de la 500 de lei la 1.000 de lei, a precizat premierul Viorica Dancila.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.