Firma lui Gică Popescu a trecut la fapte: se lucrează la proiectul Kaufland Brădet

demolarea clădirilor pentru noul Kaufland

Spălătoria auto și casele de pe terenurile achiziționate de GLP PROJECT la intersecția străzilor Doja, Ana Ipătescu și Corneliu Coposu au fost demolate. Pe terenul în cauză vor începe curând lucrările de construcție a noului Kaufland Brădet, fiind al doilea hypermarket care va funcționa în zonă.

Proiectul prevede ca noul hypermarket să aibă o suprafață construită estimată de 5.000 de metri pătrați, cu parcare subterană, anexe și parcare supraterană, suprafața totală a terenului fiind de 11.452 de metri pătrați.

Termenul de valabilitate al autorizațiilor este de un an de la emiterea autorizațiilor, adică primăvara anului viitor, perioadă în care va fi construit hipermarketul şi construcţiile anexe – container prefabricat fast food ”Imbiss”, adăpost cărucioare, terasă acoperită clienţi, boxă de reciclare, platformă parcare, spaţii verzi, trotuare, accese rutiere şi pietonale, racorduri la drumuri publice, împrejmuire teren, etc. Accesul auto şi pietonal se va realiza direct atât din strada Comeliu Coposu, cât şi din strada Gheorghe Doja. Zona asigură posibilitatea accesului mijloacelor de stingere a incendiilor pe cel puţin o latură. Totalul locurilor de parcare va fi dimensionat la faza Proiectului Tehnic, 4% dintre acestea vor fi locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi şi vor fi propuse a fi poziţionate în proximitatea intrărilor. Se estimează un număr de 200 locuri de parcare, atât la subsol/demisol cât şi supraterane. 

Proiectul noului Kaufland

Investitorul, firma lui Gică Popescu, a cerut Primăriei Zalău încă din primăvară autorizațiile de desființare a construcțiilor, iar consilierii locali municipali au dezbătut și votat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) în ședința din 10 februarie 2022. Acesta va fi valabil un an, cu posibilitatea de prelungire până la finalizarea lucrărilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.