Federatia Romana de Karate Kyokushin a participat sambata, 14.11.2009, la Internationalele Croatiei, competitie desfasurata la Samobor, cu un lot format din noua sportivi.
Din lotul national au facut parte si doi sportivi de la C.S.Vidalis Zalau, Cristian Boldut si Sergiu Druhora, ambii luptand la categoria – 70kg, categoria usoara. La competitie s-au aliniat sportivi din 8 tari: Romania, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Grecia, Elvetia, Suedia si Franta.
La seniori, categoria usoara, 70kg, una dintre cele mai dificile ale competitiei , dupa ce au disputat meciuri teribile in compania unor sportivi din Bulgaria, Ungaria si Grecia, cei doi sportivi salajeni s-au intalnit in finala. Invingator a iesit Boldut Cristian.
Cei doi sportivi de la Vidalis Zalau au fost calduros felicitati de presedintele Federatiei Europene de Karate Kyokushin, Shihan Koen Sharenberg si au fost invitati la Internationalele Olandei.
Sportivii romani au reusit sa obtina noua medalii, la kumite. „Participam la Campionatul International al Croatiei de 13 ani, de la cea de-a doua editie, dar niciodata pana acum nu am obtinut rezultate atat de bune. Practic, din sase categorii, reprezentantii Romaniei au reusit sa obtina aurul la patru dintre ele si sa aiba si clasari pe locurile doi si trei”, a spus Harris Wallmen, antrenorul lotului national de karate kyokushin.
De remarcat faptul ca in ultimii 12 ani categoria de -70 kg a fost dominata de sportivii de la C.S.Vidalis Zalau. Cristi Boldut, de cand a trecut la seniori, nu a fost invins pe plan intern niciodata. Cand a lipsit de la Campionatele Nationale, din cauze obiective, Sergiu Druhora l-a inlocuit cu succes.
Informatiile ne-au fost furnizate de vicepresedintele clubului, antrenor judo, karate kyokushin Radics Stefan.
Antrenamentele de Karate Kyokushin pentru seniori, tineret si juniori, se desfasoara in sala de lupte de la Stadionul Municipal, zilnic de la orele 20,30, iar pentru copii, in Sala de Sport a Scolii Simion Barnutiu Zalau, in zilele de luni, marti, miercuri, joi de la ora 17,00.