Filozoful și Învierea

Ziua bună, dragi cititori!

Filozoful francez Voltaire, care disprețuia creștinismul, dădu odată un răspuns la care oamenii nu se așteptau. O femeie cochetă îl întrebă pe filozof cum de este posibil să mai creadă oamenii în înviere. Probabil aștepta ca Voltaire să înceapă încă o partidă de ironie la adresa religiei creștine. Dar el îi răspunse respectuos: ”Doamnă, învierea este cel mai simplu lucru din lume. Acela care i-a creat odată pe oameni poate să-i creeze și pentru a doua oară.”

“Dacă cineva respinge faptul învierii, el respinge de asemeni și crucea, întrucât acestea sunt de nedespărțit, și, în acest caz, ar trebui să descopere un nou miez al întregului mesaj al Evangheliei.”
(Hans Urs von Balthasar)

Dragilor, cea mai mare problemă a vieții noastre este viața însăși. Care este scopul ei? Pentru ce trăim? După ce vom muri, vom continua să existăm? Acestea erau întrebările care îl chinuiau și pe Hamlet, însă inima lui era încărcată de multă frică și nesiguranță.

Credința în înviere trebuie să reprezinte victoria iubirii asupra fricii. Pentru a accepta învierea trebuie să credem în cruce și în dragostea supremă care a ales să se jertfească.

Să reflectăm împreună!

(Daniel Ciobanu, Să educăm prin pilde și povestioare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *