Fii responsabil! La Terapie Intensivă nu mai sunt paturi libere pentru bolnavii de covid-19

Toate cele 7 paturi de la Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău sunt ocupate, anunță autoritățile. În cazul în care un pacient va avea nevoie de un loc la ATI, acesta va fi transferat în alt oraș, unde va putea fi găsit un pat disponibil, prin Dispeceratul Unic pentru Situații de Urgență. Situația nu este deloc îmbucurătoare, iar autoritățile fac, din nou, apel la responsabilitate.

„Apelez încă o dată la responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a reduce impactul acestui virus. Respectați sfaturile medicilor, respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială și purtați masca de protecție corespunzător, să vă acopere atât gura cât și nasul! Sănătate tururor!”, spune președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

În acest moment, toate paturile Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) destinate pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 sunt ocupate. În Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean sunt internați șase pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care trei intubați, și un pacient suspect a fi infectat cu COVID-19, neintubat.

Paturi suplimentare pentru pacienții covid-19 care au și alte patologii

Sălăjenii au la dispoziție, începând de joi, 12 noiembrie, la etajul 3 al Spitalului Județean de Urgență Zalău, încă 43 de paturi destinate persoanelor infectate cu virusul Sars-Cov2 care suferă și de alte patologii, având nevoie de tratament de specialitate. În secția nou creată au fost organizate și finalizate circuitele necesare pentru deplasarea cadrelor medicale și a pacienților. Internarea efectivă a pacienților va fi posibilă după ce Direcția de Sănătate Publică va autoriza reorganizarea secțiilor Oncologie și Dermatologie de la etajul 3.

Secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie ale Spitalului Județean au în total 120 de paturi, din care, joi după amiaza, erau ocupate 112. Acest număr poate fluctua de la o oră la alta, în funcție de numărul de internări.

About Author

10 Replies to “Fii responsabil! La Terapie Intensivă nu mai sunt paturi libere pentru bolnavii de covid-19”

  1. Responsabilitatea, nu este numai a populatiei, ci si a”noilor emanati”, care stiau demult de acesta situatie !. 80% din populatie respecta regulile, voi emanatii faceti 40% din ceea ce ar trebui sa faceti???!!!

  2. S-a mai scris in presă că curtea spitalului vechi este sufocat de bolnavi de covid și când s-ar dus cineva sa filmeze nu era nici dracu!

  3. Dragi salajeni d-l Dinu Iancu va spune ca nu mai sunt locuri in spitalul judetean, asa ca suntem pe cont propriu. Dumnezeu cu mila. Scapa cine poate. Riscul este al nostru. Guvernul e excelent superperformant…etc. Despre dreptul la sanatate prevazut in constitutie nimic. Am platit ca fraierii. Aceasta este relatia dintre stat si cetateni in aceasta epoca. Cui sa-i multumim?

  4. STATI ACASA!!! Nu am auzit mort de covid acasa. Pe toti i-au terminat in spital! Si acest lucru spune multe despre sistemul medical national….

  5. pt,MIRCEAș
    invata sa citesti:Sunt doar 7 paturi la ATI pentru ca nu sunt doctori mai multi. Esti rugat sa respecti reguli. Ce este asa greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *