Lovitură devastatoare pentru bugetari! Ar putea rămâne fără bonusuri și sporuri. „Ne gândim să condiționăm venitul de perfomanța pe care angajatul o are”, spune Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că pregătește noi schimbări radicale pentru angajații de la stat.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a precizat că anumite sporuri și bonusuri ale bugetarilor ar putea fi tăiate. Fiecare angajat la stat va câştiga în funcţie de performanță.

Potrivit proiectului aflat în lucru la Ministerul Muncii, veniturile angajaţilor de la stat vor fi compuse dintr-o componentă fixă şi una variabilă. Dispar unele sporuri, iar plata se va face în funcție de performanță.

”Ne gândim să condiționăm venitul de perfomanța pe care angajatul o are. În sistemul bugetar este prima dată când se pune această problemă. Este partea care va aduce cel mai mult plus României. Unii angajati poate că și-au pierdut motivația, poate au gândit că timpul trece, leafa merge. Nu e suficient să câștigi un concurs să continui să lucrezi acolo, să ai spor de vechime. Trebuie să faci mai mult, să fii eficient, să fii ce trebuie în sensul livrării serviciilor și astfel venim cu componenta de performanță, formula o anunțăm curând”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la România TV.

Noul proiect de lege mai prevede ca niciun salariu de bază de la stat să nu fie mai mare decât al președintelui. 13.500 de bugetari primesc peste 12.000 de lei lunar, arată datele oficiale. Acum, la stat există peste 50 de tipuri de sporuri. De la cel pentru condiţii grele de muncă sau suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate sau pentru păstrarea confidenţialităţii. Aşa că nu-i de mirare că bugetarii ajung să aibă salarii şi cu 50% mai mari decât angajaţii de la privat.

Sursa informației: bugetul.ro