Festivități post pandemie – număr limitat de participanți, elevi emoționați și …politicieni

1
675

Primele festivități din Sălaj ocazionate de absolvirea liceului au fost organizate joi, 3 iunie, la Liceul Ortodox ”Sf. Nicolae” Zalău, la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, la Colegiul Național ”Silvania” Zalău, la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău și la Liceul Tehnologic ”Cserey-Goga” din Crasna.

Politicienii au fost nelipsiți la festivitățile de joi

Ne-am obișnuit deja să vedem la fiecare început și la fiecare final de an școlar politicieni prezenți la festivități, pentru a transmite mesajele lor de încurajare și felicitări absolvenților și profesorilor. Este, de ce să nu recunoaștem, pentru mulți dintre ei, și o bună campanie de imagine.

Politicienii sălăjeni de rang înalt au ales, joi, să fie prezenți, în marea lor majoritate, la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

„Vreau să-mi exprim profunda recunoștință și să adresez felicitări tuturor cadrelor didactice pentru munca nobilă depusă. Este un sacrificiu pe care doar dumneavoastră îl conștientizați pe deplin, pentru că nu este puțin lucru să îți asumi formarea de caractere, de personalități. Îi felicit, de asemenea, pe părinți pentru puterea de a-și crește copiii cu resposabilitate, pentru sprijinul necondiționat pe care îl oferă. Iar vouă, absolvenților, vă doresc să aveți un viitor strălucit, vă doresc să aveți curajul de a depăși orice obstacol pe care îl veți întâlni în cale, să visați departe și să fiți încrezători în forțele proprii, să deveniți oameni competenți care lasă urme pe drumul vieții. Cineva spunea că singur poți face multe, dar împreună poți face totul. Mi-aș dori să conștientizați că împreună cu voi, absolvenții de azi, putem să construim viitorul acestei țări. Felicitări și mult succes mai departe!”, le-a transmis președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, elevilor de la CNS.

„Chiar dacă acest an școlar care se încheie a fost unul atipic, dificil pe alocuri, fără prezență fizică la orele de curs în cea mai mare parte a lui, lipsind astfel socializarea dintre elevi și profesori, sunt convins că absolvenții acestui Colegiu de prestigiu au reușit să acumuleze cunoștințele necesare și s-au dedicat studiului la un nivel ridicat de pregătire care să îi ajute să treacă cu rezultate bune examenul de Bacalaureat. Cu fiecare generație care iese de pe băncile Colegiului Național Silvania Zalău, profesorii de aici au dus mai departe cu pasiune o tradiție care face cinste județului Sălaj și nu în ultimul rând României. (…) Dragi absolvenţi, vă aflaţi în pragul unui important test, pe care vă doresc să îl treceţi cu bine, cu rezultate bune care să vă permită să vă consolidaţi parcursul profesional pentru că în voi stă speranţa noastră şi de voi depinde felul în care va arăta viitorul acestei societăţi. Vă doresc succes în tot ceea ce vă propuneţi, să luaţi ce este mai bun de la viaţă şi să vă urmaţi cu multă ambiţie şi perseverenţă calea. Puneţi sens şi rost în tot ceea ce faceţi în viaţă, nu vă pierdeţi motivaţia şi dorinţa de fi mai buni şi de a avea succes în viaţă”, a fost mesajul ministrului de Interne, Lucian Bode, prezent și el în rândul absolvenților.

La festivitatea de la CNS a participat și prefectul Dari Toma. „Întotdeauna, un sfârşit e un început. Sunteţi astăzi la sfârşitul a patru ani de liceu, o perioadă pe care, cu siguranţă, o veţi rememora peste ani ca una dintre cele mai frumoase şi efervescente. Pe de altă parte, sunteţi la începutul unui drum pe care aveţi puterea să îl construiţi aşa cum vă doriţi. Sunteţi la vârsta la care nu doar că puteţi merge cu mare viteză, ci aveţi puterea chiar să <zburaţi>. Aşa cum spunea şi Albert Einstein, învățaţi din ziua de ieri, trăiţi-o pe cea de azi și speraţi în ziua de mâine”, le-a transmis prefectul judeţului Sălaj absolvenţilor Colegiului Naţional „Silvania” Zalău.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a ales să participe la festivitatea de la Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”. „Dragi absolovenți, ziua de astăzi este una cu totul specială pentru voi și sunt convins că, în colecția de amintiri, o veți păstra la capitolul <momente plăcute>. În lumea în care trăim, voi, dragi absolvenți, trebuie să aveți capacitatea și puterea să faceți față unor imense provocări. Eu vă sugerez să faceți lucrurile la timpul lor, să vă bateți cu argumente pentru locul și rolul vostru în societate și să nu uitați că aveți obligația de a promova și de a apăra valorile care au ajutat neamul românesc să facă față și să treacă cu bine de-a lungul zbuciumatei sale istorii și aici mă refer la familia creștină, la credința ortodoxă și, nu în ultiumul rând, la dragostea față de țară. Felicitări tuturor absolvenților, profesorilor și părinților! Mult succes la examene!”, le-a transmis primarul absolvenților.

Vineri, 4 iunie, de la ora 9.00, au loc festivitățile pentru absolvenții Liceului de Artă ”Ioan Sima” și ai Liceului cu Program Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău, pentru absolvenții Liceului Tehnologic Nr. 1 Sărmășag și pentru cei ai Liceului Tehnologic ”Octavian Goga” din Jibou.

La Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei festivitatea are loc tot vineri, de la ora 9.30, la aceeași oră fiind programată și festivitatea absolvenților de la Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” din Jibou.

Tot vineri, dar cu începere de la ora 10.00, sunt programate festivitățile la Liceul Reformat ”Wesselenyi” Zalău, la Liceul Tehnologic ”Voievod Gelu” Zalău, la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” Zalău, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Nușfalău, la Liceul Tehnologic ”Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei și la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida.

La Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu, festivitatea este organizată în două etape. Pentru o parte a claselor terminale festivitatea va avea loc vineri de la ora 9,00, iar cealaltă parte, în aceeași zi de la ora 10.30.

La Liceul Tehnologic Nr. 1 Gâlgău, festivitatea este programată vineri, de la ora 11.00, iar la Liceul Tehnologic ”Ioachim Pop” din Ileanda, de la ora 12.00.

Părinții și cei apropiați au voie să participe la festivități numai dacă sunt vaccinați anti-COVID, dacă au test negativ sau au dovada că au trecut prin boală. 

1 COMENTARIU

  1. As vrea sa știu în baza cărei hotărâri doar persoanele vaccinate pot participa la o festivitate ținută afara, în AER LIBER. Eu nu am cerut profesorilor sau cadrelor din școală certificatul de vaccinat la întoarcerea copilului în școală. Miroase a discriminare, nu vi se pare?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.