octombrie 7, 2022

Festivalul Dor de cântec si de joc, sarbatoare a folclorului s saptamana viitoare la Banisor

Alaturi de ansambluri folclorice si formatii de dansuri din judet, pe scena va urca si o formatie de dansuri din localitatea Razeni, Republica Moldova

rn

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, din subordinea Consiliului Judetean Salaj, organizeaza impreuna cu Primaria comunei Banisor, în 15 august, de la ora 16.00, la scoala din localitatea Banisor, a 18-a editie a Festivalului judetean de folclor „Dor de cântec si de joc”, un festival initiat si coordonat de înv. Ioan Sur.
Si-au anuntat participarea rapsozi populari si mai multe ansambluri folclorice si formatii de dansuri din judet: „Cizereana” (Cizer); „Bujorii Cehului” (Cehu Silvaniei); „Somesul Junior” (Jibou); „Socacitele” (Mesesenii de Jos); „Bocsana” (Bocsa); Scoala Populara de Arte si Meserii din cadrul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj; „Izvoarele Barcaului” (Sâg); „Cununa Mesesului” (Horoatu Crasnei), precum si formatii de dansuri si solisti din comuna Banisor. O noutate este prezenta la festival a unei formatii de dansuri din localitatea Razeni, Republica Moldova, sub semnul Anului Centenar. La finalul festivalului va evolua în recital Ansamblul folcloric „Somesul” din Jibou.
Tot în 15 august, la Biserica ortodoxa din Banisor, dupa slujba, va fi prezentata editia 2018 a Anuarului Asociatiei „Fiii satului Banisor”, publicatie aparuta cu sprijinul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj si coordonata de pr. Augustin Câmpean, presedintele interimar al asociatiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.