septembrie 24, 2023

Este nevoie de voluntari pentru Festivalul Curtea Artiștilor

0

O sută de tineri sunt așteptați să ajute la organizarea unuia dintre cele mai mari evenimente culturale din Transilvania, care are loc la Zalău, în perioada 7 iulie – 9 septembrie.

Festivalul Curtea Artiștilor caută 100 de tineri entuziaști și pasionați de cultură, care să intre în echipa de organizare a evenimentului. Aflat la cea de-a 6-a ediție, Festivalul Curtea Artiștilor va umple străzile și spațiile culturale din Zalău cu peste 100 de evenimente: concerte, spectacole de teatru, stand-up comedy, evenimente de socializare, vernisaje, spectacole teatrale și multe altele.

La edițiile precedente, evenimentul a adus la Zalău invitați de seamă: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Pavel Bartoș, Horațiu Mălăele, Florin Piersic Jr, comedianții Dan Badea, Cătălin Bordea și Nelu Coreea.

Tinerii dornici să se implice ca voluntari în organizarea eveniimentului trebuie să aibă între 16 și 21 de ani, să locuiască în Zalău sau în apropiere, să aibă timp liber după-amiaza, în timpul săptămânii. Înscrierile pentru voluntariat se fac până în 21 iunie, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUGiVAJ5pgKYCNQIUElpbATCFTCkC2P9k7W1jRf2JvlSr9qg/viewform.

Pentru înscriere, tinerii trebuie să completeze un formular și să atașeze un CV. Urmează apoi etapa interviurilor, între 22 și 24 iunie, la Curtea Artiștilor (Str. Morii. nr. 1/A, Zalău). Doritorii vor putea selecta ziua în care doresc să participe. Cei 100 de voluntari selectați se vor alătura unei echipe deja formate, tot din 100 de voluntari, care au ajutat la organizarea edițiilor anterioare.

“Zalăul nu oferă tinerilor foarte multe posibilități de petrecere a timpului liber într-un cadru cultural. Noi ne-am dorit să le oferim această șansă, să se bucure de timpul lor altfel. Trebuie să fie deschiși, dornici să se implice în munca de echipă. Sunt bineveniți cu toții, indiferent că sunt persoane dezinvolte care doresc să interacționeze cu artiști importanți și cu spectatorii sau persoane timide care vor să își depășească anumite praguri legate de interacțiunea cu oamenii noi. Îi invit pe cei care doresc să se înscrie pentru a avea parte de o experiență de neuitat.” spune Darius Prodan, fondator asociația ProTeatru

După ce sunt selectați, voluntarii pot alege departamentul, în funcție de interese și abilitățile pe care le dețin. sul la eveniment, prin scanarea biletelor și oferă, la nevoie, informații suplimentare legate de acces;

Voluntariatul la festival oferă acces la toate evenimentele organizate și la evenimentele interne din asociație. La sfârșitul ediției, fiecare voluntar va primi un certificat de voluntariat.

Dacă la prima ediție a festivalului a fost nevoie de 7 tineri voluntari, acum numărul a ajuns la 200. În total, 400 de voluntari au ajutat la organizare, între anii 2018 și 2022.

Festivalul Curtea Artiștilor este organizat de Asociația ProTeatru.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut