La sfarsitul acestei saptamani, Horoatul Crasnei va gazdui, pentru al noualea an la rand, Festivalul interjudetean de folclor, „Dor de cantec si de joc”. Creatie a invatatorului Ioan Sur, festivalul isi propune sa promoveze cantecele si dansurile populare autentice, precum si frumusetea costumelor populare din zonele reprezentate de participanti.
Festivalul se va desfasura, la fel ca si editiile precedente, sub forma de concurs, pe doua sectiuni, una rezervata solistilor vocali (impartita, la randul ei, pe doua subsectiuni: concurenti cu varste de pana la 14 ani, respectiv peste 14 ani), si o alta, in care se vor intrece ansamblurile folclorice.
Inscrierea concurentilor interesati se poate face pana maine, 27 mai, prin fax, la numarul 0260/637448. Mai multe relatii se pot obtine la acelasi numar de telefon, precum si la 0260/637448 si la mobil 0746/106058.
Potrivit informatiilor primite de la Ioan Sur, concurentii sunt asteptati la Horoat sambata, de la ora 15,00 fiind programate repetitiile cu orchestra, concursul propriu-zis urmand sa inceapa in aceeasi zi, la ora 18,00. Concurentii mai mici de 14 ani au de prezentat in concurs una sau doua piese muzicale, cu acompaniament, in timp ce concurentii cu varste de peste 14 ani trebuie sa pregateasca si o piesa fara acompaniament.