Fermierii sălăjeni varsă miercuri laptele în stradă, în semn de protest

Fermierii sălăjeni varsă miercuri laptele în stradă, în semn de protest

Fermierii sălăjeni se alătură nemulțumirilor existente la nivel național și trec la proteste. Potrivit informațiilor furnizate de o entitate asociativă a cooperativelor fermierilor producători de lapte din Ardeal, miercuri, 29 martie, la ora 14:00, alături de alte cooperative, va fi organizat un manifest în comuna Surduc, la ferma unuia dintre membrii cooperatori.

“Vom vărsa o cisterna de lapte ca prim semn de protest!!!”, transmit fermierii.

Acțiunea are drept scop atragerea atenției asupra blocajului din piața laptelui, generat, în opinia producătorilor, de “lipsa de soluție din partea reprezentanților MADR deși sunt peste 2 ani de atenționări asupra pericolului de abandon a activității in sectorul de producție a laptelui, nerespectarea legislației în vigoare cu privire la transparentizarea activității în filiera laptelui (vezi Legea 307/2022 – Observatorul laptelui) si practicile concurentei neloiale (transpunerea Regulamentului EU), abuzurile constante ale reprezentanților departamentelor de achiziții lapte in relațiile cu fermierii, producători de lapte”.

“Așadar, fermierii români și familiile lor, care susțin valorile românești dar și Bugetul de Stat trag un semnal de alarmă și refuză să mai finanțeze economiile altor state europene în detrimentul economiei naționale! Vă așteptăm alături de noi și colegii noștri!”, conchid fermierii.

Protestul de la Surduc se va desfășura la nr. 190/A, mai menționează organizatorii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *