Specialiştii intocmesc Planul Urbanistic Zonal al fostei ferme pomicole pentru ca acolo să se construiască 20 de case noi.
Cetăţenii care au in proprietate terenuri in zona fostei Staţiuni Pomicole Zalău doresc soluţionarea problematicii urbanistice şi au demarat procedurile de intocmire a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Aceştia au formulat către Primăria Zalău numeroase solicitări de cuprindere in intravilan a zonei, aspect soluţio- nat de către reprezentanţii Primăriei odată cu intocmirea şi aprobarea Planului Urbanistic General al localităţii. Zona studiată de Planul Urbanistic Zonal se găseşte in incinta fostei ferme pomicole a SCPP (Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă) – parcela „Emezo”, iar tema proiectului este realizarea soluţiilor urbanistice aferente unui ansamblu de locuinţe. Prin documentaţia PUZ se va studia posibilitatea amplăsarii alături de cele trei case existente a 20 de noi locuinţe in regim de inălţime maximă demisol-parter-etaj, după ce de-a lungul anilor terenul a avut funcţiuni de natură agricolă, in ultimii ani fiind livadă. Datorită apropierii de zona centrală a municipiului, terenul care face obiectul analizei starneşte un interes deosebit şi din partea celor care au devenit proprietari ai parcelelor in cauză. „Aici populaţia va beneficia de condiţii foarte bune de locuit din multe puncte de vedere, iar zona are şi un potenţial peisa-gistic ridicat”, se arată in memoriul tehnic aflat in dezbatere publică.
Specialiştii spun că toate utilităţile se vor asigura in sistem centralizat prin racorda-rea clădirilor la reţelele de alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, cat şi la cele de alimentare cu gaze naturale. „Terenul dispune in imediata apropiere de utilităţile necesare: energie electrică, apă potabilă din reţeaua publică, reţele noi de canalizare, alimentare cu gaze naturale, iar instituţiile şi serviciile se găsesc la caţiva paşi”, afirmă arhitectul Nejur Mircea, cel care a intocmit memoriul tehnic al proiectului. In ce priveşte accesul in fosta livadă SCPP, principala cale de acces este strada Crasnei şi strada Cerbului care asigură legatură directă cu centrul oraşului. Insă, pe strada Crasnei sunt necesare lucrări de modernizare, datorită recentelor lucrări de realizare a reţelelor de canalizare.
Primarul este de acord cu zona rezidenţială
Deşi Primăria Municipiului Zalău nu mai agrează dezvoltarea de noi zone rezidenţiale, in afara terenului de 20 de hectare din Dambul Morii, unde se lucrează la PUZ, această zonă a primit acceptul municipalităţii. „Livada SCPP fost in PUG-ul iniţial, iar mai apoi, undeva la finalul discuţiilor, a fost tăiată de pe hartie. Oamenii ştiind că vor intra in intravilan au făcut tot felul de demersuri, şi-au luat materiale de construcţie, dar nu am putut modifica PUG-ul. Zona este in intravilan, dar nu a fost sistematizată şi trebuie PUZ. Nu e o suprafaţă de teren foarte mare, iar oamenii s-au angajat că vor reabilita ei infrastructura”, a explicat primarul Radu Căpilnaşiu.
„Ferma Partidului” devine zonă rezidenţială
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...