noiembrie 29, 2022

Femeile din Rus au o asociatie

Din dorinta de a organiza activitati sociale si culturale, dar mai ales de a gasi solutii la problemele comunitatii, femeile din Rus s-au constituit intr-o asociatie. Organizatia a fost finantata de fundatia umanitara americana Heifer, cu 10.000 de dolari. In cadrul proiectului s-au alaturat si fundatia Agapis si Primaria Rus. Banii au fost cheltuiti, dupa cum am aflat de la dna. prof. Onorica Muresan, presedinta AFR, in activitati de reconversie profesionala pentru femei. Este vorba despre cursuri pentru utilizarea calculatorului, coafura, frizerie, asistenta sociala si managementul proiectelor, precum si pentru cheltuielile de participare la un seminar de dezvoltare durabila la Chisinau.
Asociatia Femeilor din Rus a organizat un “Joc”, au strans fonduri pentru Monumentul Eroilor din curtea bisericii din Rus, a antrenat elevi, cadre didactice si localnici pentru realizarea de costume populare (in cadrul proeictului “Scoala, centrul de cultura al comunitatii”), a organizat sarbatorile “Pomului de Iarna” si a “Mosutilor”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *