octombrie 1, 2022

Femeile conduc o treime din afacerile din România

Analistii economici scot la iveala faptul ca o treime din totalul afacerilor din tara noastra sunt conduse în prezent de femei. Se pare ca aceasta este o tendinta generala în lumea întreaga. Pe lânga piedicile legislative si fiscale binecunoscute din România o mare provocare pentru sexul frumos care se aventureaza în lumea businessului o reprezinta educatia antreprenoriala precara. Acest lucru se datoreaza în buna parte si faptului ca în scoala exista un contact aproape inexistent cu lumea afacerilor. Ca sa poata face fata provocarilor acestui domeniu complex femeile apeleaza la sfaturile comunitatilor de afaceri regionale cunoscute, scolile private si facultatile cu profil economic, cursuri cu profil antreprenorial si de management.

rn

La ora actuala peste 50 de mii de firme românesti sunt detinute de femei iar domeniile în care acestea activeaza preponderent sunt comertul, serviciile de înfrumusetare si consultanta în afaceri.
Este de salutat intentia Ministerului Educatiei care intentioneaza ca începând de anul viitor sa înceapa un proiect cu bani europeni cu scopul de a-i pregati si consilia pe tinerii care vor sa aiba propria afacere chiar în tara lor. Poate ca în sfârsit si-au dat seama si guvernantii nostri ca mai multe firme în piata genereaza mai multi bani în visteria tarii. Sa speram ca acest proiect nu va ramâne doar o buna intentie pe o coala de hârtie, nu de alta dar de promisiuni suntem cu totii satui.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.