Femeie de afaceri din Sălaj, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de peste 4 milioane de lei

10
3231

O femeie de afaceri din Sălaj a fost trimisă în judecată de procurori pentru evaziune fiscală, prejudiciul cauzat fiind de 4,1 milioane lei. Veronica Elena Stanca este acuzată că a emis zeci de facturi fiscale fictive între firmele pe care le administra, fără ca acestea să aibă la bază operațiuni reale.

„Prin rechizitoriul întocmit în 31 decembrie 2020, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatei SVE pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.(…) Din cercetările efectuate în cazuă s-a stabilit că în perioada 2011-2013, în calitate de reprezentant legal al unui număr de 4 societăți, a emis 41 de facturi de avans nestornate ce nu reprezentau operațiuni reale către trei societăți beneficiare admnistrate tot de inscupltata SVE, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor aferente bugetului de stat și cu consecința cauzării unui prejudiciu în cuantum de 4.163.667 lei, care nu a fost recuperat. După emiterea facturilor fiscale fictive, inculpata SVE a solicitat intrarea în insolvență a celor 4 societăți. În vederea recuperării prejudiciului, s-au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatei până la concurența sumei de 4.163.667 lei”, spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj, competent să judece în primă instanță.

Procurorii sălăjeni precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal, care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Femeia de afaceri Veronica Elena Stanca este cunoscută pentru relațiile apropiate cu Elena Udrea, dar și pentru activitatea sa politică. La alegerile parlamentare din decembrie 2020, a candidat pentru un post de senator din partea Partidului Ecologist Român.

10 COMENTARII

  1. Problema e ca a fost lăsată sa facă asemenea “minuni”! Dacă cei abilitați se mișcau mai repede, nu ca ochii boului, nu se ajungea la un asemenea prejudiciu!!! Și ce ii mai interesant: de ce nu au arestat-o !!! Pana se judeca cauza, asta poate fi in Codta Rica sau Madagascar!!!

  2. Fiica mea a lucrat la o firma a acestei „femei de afaceri”( daca nu era Stanca umbla si acuma incaltata cu tenisi),iar la plecare ii datora 400 de lei(in anul 2007). Nu i-a primit nici azi.Sa-i fie de folos!

  3. Ptr cei care nu știu cine este “ doamna”! E nevasta fostului securist Stâncă care deține Hotel Porolissum, Severin, precum și alte afaceri, care împreuna cu Elena UDREA a nenorocit Boghisul! In urma cu ani buni ii aduceau laude și osanale lui Băsescu sperând sa prindă posturi in Parlament, dar bunul Dumnezeu…nu Culcă-te!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.