FC Zalău a obţinut prima victorie din acest retur

FC Zalău a obţinut prima victorie din acest retur

„Alb-albaştrii” au trecut la limită de Recolta Dorolţ, după un gol reuşit de zălăuanul Alexandru Pop, cu 10 minute înainte de final

FC Zalău a avut parte de un început de retur mai slab din punct de vedere al rezultatelor. Astfel, la primul meci de pe teren propriu, zălăuanii au remizat cu AFC Hermannstadt. A urmat deplasarea de la Mediaş, acolo unde „alb-albaştrii”, în ciuda un joc bun, au pierdut la limită cu Gaz Metan II.

Vineri, după amiază, la poalele Meseşului a venit Recolta Dorolţ, „lanterna roşie” a Seriei a V-a din Liga a III-a. Chiar dacă ocupă ultima poziţie, gruparea sătmăreană nu era de subestimat, având în vedere că în prima etapă din retur a remizat cu Fotbal Comuna Recea şi a pierdut foarte greu, în etapa trecută cu Sănătatea Cluj.

Şi în meciul cu FC Zalău, Recolta a stat bine în teren şi chiar dacă a lăsat iniţiativa zălăuanilor, ocaziile nu au apărut. Astfel, în primele 15 minute ale jocului, „alb-albaştrii” au avut o posesie mai bună, dar nimic concret. Abia în minutul 20 a venit prima ocazie a gazdelor. Florin Istrate execută o lovitură liberă şi îi oferă o centrare foarte bună lui Cristian Tăbîrţă, însă din păcate atacantul zălăuanilor nu a ajuns la minge. Acelaşi Istrate a fost periculos, câteva minute mai târziu, când a executat o nouă lovitură liberă, însă de această dată, atacantul Zalăului a încercat poarta, însă mingea a trecut puţin peste transversala porţii apărate de Dobrai Rajmond.

În minutul 32 au ieşit la rampă şi oaspeţii, însă centrare venită din banda stângă de atac a sătmărenilor trece peste toţi jucători aflaţi în careul zălăuanilor şi faza s-a stins. 5 minute mai târziu, Bot Thomas a scăpat singur spre poarta „alb-albaştrilor”, însă Băican a ieşit bine din poartă şi a reuşit să reţină. Până la pauză, şi Daniel Celea a încercat un şut de la distanţă, însă fără modificări pe tabelă, astfel că la pauză, tabela indica o remiză albă.

La pauză, antrenorul Constantin Olariu l-a trimis în teren pe Alexandru Pop, acesta înlocuindu-l pe Cristian Tăbîrţă, iar această mutare s-a dovedit a fi una foarte inspirată.

Totuşi, prima ocazie le-a aparţinut tot gazdelor, când Raul Stanciu a trimis periculos cu capul din interiorul careului, însă mingea a trecut peste poartă. Intrat după pauză, Lucian Todea şi-a încercat şi el norocul, însă şutul său nu a nimerit cadrul porţii grupării sătmărene. Cea mai periculoasă fază a elevilor lui Ritli Zoltan s-a petrecut în minutul 69, când Andrei Mureşan a trimis un şut periculos din interiorul careului, la firul ierbii, însă Claudiu Băican a fost atent şi a prins şi această minge.

Când totul părea că se îndreaptă către un rezultat de egalitate, a venit minutul 81, când Lucian Todea l-a deschis foarte bine în banda dreaptă pe Radu Ungurianu, care a pătruns în centru şi a pasat excelent pentru Alexandru Pop, care s-a demarcat bine şi a scăpat singur cu Dobrai Rajmond, pe care a reuşit să îl învingă elegant, cu un şut plasat.

Până la finalul partidei, Lucian Todea a mai oferit o pasă foarte bună, iar la finalizare s-a aflat Daniel Celea, însă fundaşul central a trimis mingea în bară. Prin urmare, FC Zalău a reuşit să obţină prima victorie din acest retur şi aşteaptă cu încredere partida din etapa următoare, când se va deplasa la Bistriţa, pentru meciul cu FC Bistriţa.

FC Zalău – Recolta Dorolţ 1 – 0 (0 – 0)

A marcat: Alexandru Pop (min. 81)

FC Zalău: Claudiu Băican – Sergiu Bercean, Daniel Celea, Cristian Bucur, Ionuţ Ţîrlea, Beniamin Boka, Raul Stanciu – cpt. (58 Lucian Todea), Gabriel Coţi, Marius Hosu (66 Radu Ungurianu), Florin Istrate şi Cristian Tăbîrţă (46 Alexandru Pop). Rezerve: Mădălin Şandor – Paul Mateciuc, Alexandru Taloş şi Sebastian Duma. Antrenor: Constantin Olariu

Recolta Dorolţ: Dobrai Rajmond – Raul Ritli, Adrian Micaş (cpt.), David Vincze, Raul Ştef, Andrei Mureşan (84 Andrei Toma), Marius Pop, Flaviu Ionescu, Angelo Simion, Drumar Arnold (84 Daniel Pop) şi Bot Thomas (86 Egri Nandor). Rezerve: Daniel Oşan şi Mester Sandor. Antrenor: Ritli Zoltan

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *