La sfarsitul cantonamentului pe plan local, antrenorul echipei FC Zalau, Calin Pop, a sustinut, luni, o conferinta de presa la Stadionul Municipal.
In cadrul conferintei, antrenorul echipei FC Zalau, Calin Pop a apreciat ca prima parte a stagiului de pregatire si-a atins scopul, accentul fiind pus pe o serioasa pregatire fizica, toti jucatorii raspunzand bine programului impus de conducerea tehnica: exercitii de mobilitate si forta si mai putin pe cea tehnica si de tactica. A fost un ciclu incarcat, cu doua zile pe saptamana in care au fost si cate doua antrenamente (martea si joia). In perioada amintita a fost planificata si o partida scoala, cu Victoria Carei, din Liga a IV-a, liderul la zi in campionatul judetului Satu Mare, castigat de zalauani cu 2-1. Cantonamentul a inceput cu 29 de jucatori, lot din care au ramas 25 pe mai departe. In perioada amintita doi jucatori au avut probleme de sanatate: Andrei Teglas, care a suferit o ruptura de metacarpiene, ceea ce il va tine departe de terenul de joc cel putin doua luni de zile si Major Istvan, care a acuzat o bronsita. La sfarsitul perioadei de pregatire pe plan local, s-a renuntat la: Claudiu Cornaci, care a cerut o suma prea mare de transfer,care joaca la o echipa de Liga a doua din Ungaria; precum si la Rus, care s-a reintors la echipa maghiara Buchi, din Liga a III-a. De asemenea, nu s-au inteles la pret cu Silviu Crisan, de la Silvania Simleu Silvaniei, iar jucatorul Madaras a plecat in Italia. Gabriel Vasvari, valorosul mijlo-cas de la FC Zalau, s-a transferat la FC Botosani, inca de la finalul turului de campionat. Noutatile din lotul actuial sunt: Ovidiu Chereches, portar, de la FC Botosani, care a bifat 13 partide in Liga a II-a; Flaviu Dragos-portar, de la Favorit Crasna, un jucator de perspectiva. Cu cele doua „plombe” postul de portar este bine acoperit, a apreciat tehnicianul zalauan. Alte noutati din retur, vor fi: Andrei Balan, de 22 de ani, atacant, de la Livezile- Bistrita, care a semnat cu clubul pe 2 ani; Adrian Stef, 21 de ani, de la Buchi (Ungaria), mijlocas central, venit pentru 2 ani la Zalau; Ionut Petrean, junior, de la „Viitorul” Zalau, si el mijlocas central. La aceste noutati se mai adauga „legiunea” de la Favorit Crasna: Cristian Chis, Ionut Iacob si Ionut Mosincat. Asa cum aprecia Calin Pop, deocamdata acestea sunt noutatile, dar pana la incheierea perioadei de transferuri pot sa apara si alte surprize, atat la plecari, cat si la veniri.
PROGRAMUL MECIURILOR AMICALE:
•30 ianuarie, la Ocna Sugatag: FC Zalau- Marmatia Sighet;
•5 februarie, la Sighet: Marmatia – FC Zalau;
•10 februarie, la Zalau: FC Zalau – Unirea Dej;
•13 februarie, la Zalau: FC Zalau – Victoria Carei;
•13 februarie, la Zalau: FC Zalau – Victoria Carei;
•16 februarie, la Zalau; FC Zalau – Gloria II Bistrita;
•19 februarie, la Dej: FC Unirea Dej – FC Zalau.
Daca vor fi si alte oferte de meciuri amicale, FC Zalau nu le va refuza.
Aprecierea antreno-rului Calin Pop a fost ca^ lotul actual este mai puternic decat cel de la finalul turului, chiar daca a plecat Gabriel Vasvari. Speram ca prin achizitiile facute sa-l putem suplini pe Gabi. De asemenea am vrea sa stie si jucatorii ca pe teren vor intra cei mai bine pregatiti. Nu este nimeni ^senator^ de drept. Toti au sanse egale de a juca, incepand cu portarii si continuand cu tot lotul de jucatori. Vrem sa avem o evolutie cat mai buna si sa stergem impresia neplacuta din tur, chiar daca nu ni s-a schimbat obiectivul: locurile 1-7.^ Pop a apreciat disponibilitatea la efort a tuturor componen-tilor, principiul este clar ^Cine nu poate, pune jos^. Sistemul de joc pe care-l vor folosi in retur va fi in functie de adversar: 1-4-4-2 sau 1-4-5-1. De fapt, perioada de amicale va fi de a exersa cele doua sisteme si de a se pune accentul pe pregatirea tehnico-tactica, mulata pe pregatirea fizica din prima parte a pregatirilor.
Lotul cu care va incepe cantonamentul la Ocna Sugatag, din perioada 27 ianuarie-
5 februarie 2010:
• portari: Claudiu Chis, Flaviu Dragos, Ovidiu Chereches;
• jucatori de camp: Vlad Negrean, Radu Neicu, Vasile Jula, Cosmin Cozma, Gabriel Craciun, Major Istvan, Adrian Stef, Razvan Nicorici, Cristian Moceanu, Flaviu Barnutiu, Vegh Robert, Ionut Podina, Mihai Bode, Paul Chis, Ionut Iacob, Ionut Mosincat, Cristian Chis, Gigi Gorga, Marian Ignat, Andrei Balan, Ionut Petrean si Andrei Teglas.