FC Timisoara a primit inapoi cele sase puncte de la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a anuntat, joi, pe site-ul oficial, ca FC Timisoara va primi inapoi cele sase puncte cu care fusese penalizata, iar echipa banateana va putea astfel participa in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, trecand pe locul doi in clasamentul Ligii I. “Penalizarea cu sase puncte a SC Fotbal Club Timisoara SA, decisa de Comisia de Disciplina a FIFA in data de 3 septembrie 2008 si implementata de Federatia Romana de Fotbal printr-o hotarare la 4 septembrie 2008 este anulata”, se arata in comunicatul de pe site-ul oficial al TAS. “Arbitrii-judecatori ai TAS au considerat ca gruparea timisoreana s-a conformat, in timp, conditiilor impuse de TAS prin deciziile sale anterioare. Drept urmare, TAS a considerat ca o penalizare cu sase puncte nu era justificata”, se mentioneaza pe site-ul TAS.
Iata cele sase puncte ale hotararii TAS:
1. Apelul depus de SC Fotbal Club Timisoara SA este aprobat partial.
2. Decizia Comisiei de Disciplina a FIFA, din data de 3 septembrie 2008, este anulata.
3. Decizia Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, din data de 4 septembrie 2008, este anulata.
4.Penalizarea cu sase puncte a SC Fotbal Club Timisoara SA, decisa de Comisia de Disciplina a FIFA in data de 3 septembrie 2008 si implementata de Federatia Romana de Fotbal printr-o hotarare la 4 septembrie 2008 este anulata.
5. FIFA poate impune plata sumei datorate de SC Fotbal Club Timisoara SA, conform punctului doi al hotararii TAS 2006/A/1109.
6. Toate celelalte motiuni sunt anulate.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a mentionat ca acest caz este urmarea unei “dispute” intre SC Fotbal Club Timisoara SA (care se numea FCU Politehnica Timisoara in 2006) si FC Politehnica Timisoara SA, ce dateaza din 2006. “Avand in vedere faptul ca aceste doua cluburi aveau aproape acelasi nume si aceleasi culori, TAS a decis in 2006 masurile pentru evitarea confuziei intre cele doua cluburi. Conform acestei hotarari, FCU Politehnica Timisoara SA a fost obligata sa isi schimbe numele, culorile si logo-ul si sa plateasca celuilalt club o compensatie”, adauga sursa citata.
La inceputul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF sa penalizeze cu sase puncte echipa FC Timisoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS in legatura cu palmaresul formatiei Politehnica Timisoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea in aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu sase puncte a echipei FC Timisoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotararea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, in cazul palmaresului gruparii Politehnica. Punctul trei al hotararii TAS din 25 aprilie 2008 se refera la schimbarea culorilor clubului de catre FC Timisoara, astfel incat acestea sa nu mai includa culoarea violet. SC FC Timisoara SA, gruparea din Liga I, prezidata de Marian Iancu, si SC FC Politehnica Timisoara SA, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon care activeaza acum in Liga a IV-a, isi disputa de mai mult timp palmaresul si insemnele Politehnicii Timisoara, club fondat in 1921.
Initial, TAS trebuia sa anunte decizia in cazul FC Timisoara la 5 iunie, insa a amanat anuntul pentru 11 iunie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *