FC Arges a fost retrogradata in Liga II

Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a decis, miercuri, retrogradarea echipei FC Arges in Liga II, iar patronul clubului Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata in fotbalul romanesc.
De asemenea, pe langa Penescu, Cristi Minca si Gheorghita Pieca au fost declarate persona non-grata. Toti trei au primit si o amenda de cate 300.000 de lei. Presedintele Comisiei de Disciplina, Doru Neagu, a declarat ca deciziile au fost luate in baza articolului 60, punctul 1, literele a si c si in baza articolului 60, punctul 3, din regulamentul disciplinar, coroborat cu articolul 14, litera i.
Neagu a precizat ca si rechizitoriul de la DNA a contat in luarea deciziei. Oficialii de la FC Arges pot face apel la aceasta decizie in termen de cinci zile.
In dosarul coruptiei din arbitraj, in 14 aprilie au fost arestati preventiv finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, precum si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu. Cornel Penescu si Liviu Facaleata sunt acuzati de dare de mita, iar Gheorghe Constantin si Cristian Libertatu de luare de mita.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *