decembrie 1, 2022

Faza judeteana a Cupei Romaniei va avea la start patru echipe noi

Dupa o mica pauza, fotbalul mic din judetul Salaj revine în prim-plan odata cu startul noii editii a Cupei României. Competitia surprizelor va debuta duminica, 16 iulie si programeaza nu mai putin de 14 meciuri. Primele echipe care intra în competitie sunt echipele care au evoluat în sezonul precedent în Liga a V-a si gruparile nou-înfiintate. Începând de saptamâna viitoare, în competitie îsi vor face aparitia si formatiile din Liga a IV-a.

Partidele se vor desfasura într-o singura mansa, pe terenul echipei mai slab cotate. Singurele formatii care au evoluat în cel de-al cincilea esalon si aveau dreptul de participare în Cupa României, dar care nu vor lua startul sunt AS Carastelec, Kemer Camar, Gloria Ban si Fratia Maeriste. Din diverse motive, cele patru formatii nu au fost programate.

Sa spunem ca în aceasta saptamâna, AJF Salaj a dat publicitatii si programul oficial al meciurilor. Majoritatea partidelor se vor desfasura duminica, 16 iulie, de la ora 17.00. Barcau Tusa – Venus Borla va avea loc sâmbata, de la ora 18.00, iar partidele Rapid Zimbor – Cetatea Almasu si Luceafarul Valcau – Stejarul Sîg se vor desfasura duminica, de la ora 18.00. Pe lista de start a Cupei României se afla si patru echipe noi, este vorba despre Dumbrava Ciocmani, Unirea Benesat, Unirea Vîrsolt si Magura Buciumi.

Detinatoarea trofeului fazei judetene este  Rapid Jibou. Gruparea de pe Somes s-a impus în finala împotriva Unirii Mirsid.

Desi se afla abia la start, noua editie a Cupei României programeaza si câteve dueluri mai tari. Cel mai important duel va fi cel dintre Vointa Dersida si Unirea Hereclean. Cele doua formatii s-au luptat umar la umar pâna în ultima etapa pentru câstigarea Seriei Vest din Liga a V-a. Pâna la urma, Unirea a avut câstig de cauza, spre supararea dersidanilor. Totusi, Vointa cauta “razbunarea” în meciul de cupa, meci care se va disputa duminica de la ora 17.00, pe terenul Vointei. Un alt meci interesant va avea loc la Somes Odorhei, acolo unde echipa locala va primi vizita celor de la ACS Tihau. La Somes Odorhei se doresc lucruri frumoase, iar pentru realizarea acestor lucruri, la echipa au venit mai multi jucatori cu experienta, printre care Mihai Mos, ultima data la Viitorul Ulmeni, în Liga a III-a, dar si nume precum Vlad Ortelecan sau Adrian Pop, de la Silvania Cehu Silvaniei. Vointa Horoatu Crasnei – Steaua Cosniciu si Luceafarul Valcau – Stejarul Sîg sunt alte doua partide interesante care vor avea loc în aceasta faza a competitiei. De mentionat ca Olimpia Rus, Agronova Dragu si Viitorul Babeni par a avea misiunea cea mai usora cu Somesul Gâlgau, Largiana Românasi si Napradeana Napradea. Magura Buciumi îsi va masura fortele cu AS Creaca Jac, iar Unirea Benesat se va duela cu Unirea Salatig. Dumbrava Ciocmani se va înfrunta cu Somesul Letca, în timp ce Unirea Vîrsolt va juca împotriva celor de la Olimpic Gîrceiu.

Program primul tur al Cupei României,  duminica, ora 17.00:

Magura Buciumi – AS Creaca Jac

Dumbrava Ciocmani – Somesul Letca, teren Tihau

Largiana Românasi – Agronova Dragu

Napradeana Napradea – Viitorul Babeni

Unirea Cristolt – Recolta Agrij

Somesul Gâlgau – Olimpia Rus

Somesul Somes Odorhei – ACS Tihau

Rapid Zimbor – Cetatea Almasu, ora 18.00

Unirea Benesat – Unirea Salatig

Barcau Tusa – Venus Borla, sâmbata, ora 18.00

Unirea Vîrsolt – Olimpic Gîrceiu

Luceafarul Valcau – Stejarul Sîg, ora 18.00

Vointa Horoatu Crasnei – Steaua Cosniciu

Vointa Dersida – Unirea Hereclean

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *