Fata alesilor

Alegeri, goana prin judete, candidati, minciuni, si vorbe frumoase. Este… exact ceea ce le lipsea romanilor si ce… tocmai isi doreau mai mult la ora actuala. Lideri din intreg spectrul politic stau acum imbatosati in fata natiunii spre a-si promova colegii de partid la europarlamentare. Si servesc celor care-i asculta (dar oare cu cata lehamite asculta?), povesti, garnisite cu minciuni si ipocrizie, menite sa le atinga coarda sensibila.
In urma cu cateva zile, un cunoscut om politic sustinea ca alesii si guvernantii nostri, trebuie sa stea “cu fata la popor”. Mai exact, sa fie atenti si sa le pese de problemele, necazurile si saracia cu care se confrunta, pentru ca ei sunt in slujba celor multi. Politicianul spunea ca lui ii pasa de oameni, ca ii este mila de ei si stie ce inseamna sa fii sarac. Asa o fi. Multi dintre cei de teapa lui, care au ajuns departe si au pornit de jos, au uitat, insa, mult prea repede de vremurile vechi. Anii trecuti de la Revolutie au facut dovada ca nu e suficient sa-ti pese ori sa-ti fie mila de cei multi. Nu este suficient sa le cunosti problemele. Cei care s-au batut cu caramida-n piept ca nu vor sta nepasatori , au uitat de popor imediat dupa ce s-au vazut cu boii la caruta. Problemele s-au inmultit si acutizat, ceea ce, in perceptia electoratului, nu poate fi decat rezultatul neimplicarii.
Din acest motiv electoratul s-a scarbit de campaniile electorale, de candidati, de mersul la vot. Nu mai este interesat pentru ca a inteles cat de putin i-au ajutat cei de la putere. De data aceasta, in cazul alegerilor pentru Parlamentul European, romanii ar putea da dovada de si mai mult dezinteres. Cu ce-l va incalzi parlamentarul european, daca nici cel din parlamentul national n-a facut mare lucru pentru el? Campania de acum inca este ignorata de cetateni si pentru faptul ca prea putini cunosc si prea putini sunt interesati de mecanismele de functionare a acestui for. Poporul este preocupat acum de lupta pentru supravietuire. Pentru cei multi nu poate fi decat iritanta aceasta goana dupa fotolii caldute, in timp ce ei nu au bani de mancare. Probleme de care alesilor le pasa doar pana se vad victoriosi. Pentru ca apoi sa-si vada de interesele lor. Ca de obicei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *