septembrie 29, 2023

Farmaciile sunt un sac fără fund

0

Ca răspuns la nemulţumirea deputatului Mirel Taloş, care spune că drepturile asiguraţilor la servicii medicale sunt incălcate pentru că nu se alocă bani suficienţi, preşedintele CAS Sălaj, Claudiu Barsan, spune că banii sunt destui dar… se fură.
Claudiu Barsan, preşedin-tele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a transmis punctul său de vedere referitor la interpelarea transmisă de deputatul Mirel Taloş ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, cu privire la adresele transmise de CAS farmaciilor prin care se anunţă epuizarea fondurilor la medicamente compensate şi gratuite la mijcolul fiecărei luni. Taloş spune că se incalcă astfel dreptul persoanelor asigurate la servicii medicale gratuite, din pachetul de bază. „Noi lunar trimitem adrese către farmacii prin care ii anunţăm epuizarea fondurilor. Este un fapt convenit cu farmaciile. Este un exerciţiu ieftin de imagine al domnului deputat. Dansul vine foarte rar prin Zalău şi nu ştie că noi facem acest lucru de mai multe luni. Trebuie menţionat că lunar sunt alocate aproximativ 35 miliarde de lei (vechi, n.r.) numai pentru medicamente compensate şi gratuite. Şi dacă le-am aloca un buget de 135 de miliarde farmaciilor vă asigur că tot s-ar epuiza tot fondul. M-am săturat ca lumea să mai arate cu degetul Casa. Nu mai spun că sunt suficiente deficienţe depistate la furnizorii de servicii privind decontările, descoperite in timpul controalelor, bani decontaţi pentru servicii neconforme cu realitatea, cum ar fi şampoane şi creme eliberate pe reţete compensate. Sunt judeţe cărora le ajunge şi mai puţine zile din lună bugetul. Este o interpelare care se referă la farmacişti şi nu la asiguraţi. Noi am avut discuţii cu farmaciile şi am ajuns la acest consens. Casa este obligată să nu angajeze cheltuieli inafara bugetului alocat. A angaja cheltuieli peste bugetul alocat este o infracţiune” a declarat Barsan. Şeful CAS a menţionat că s-ar putea ca in perioada următoare să fie şi contracte reziliate cu farmaciile la care sunt depistate nereguli. Marius Tăutu, directorul de relaţii contractuale al CAS Sălaj, a adăugat că in primul trimestru din acest an fondul alocat judeţului pentru medicamente compensate şi gratuite a fost cu peste 30 la sută mai mare decat pentru perioada similară din anul trecut, cand farmaciile eliberau medicamente pe reţete compensate aproape pe toată luna.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut