Fără Zilele Zalăului și Porolissum Fest vara aceasta

0
2541

Autoritățile locale vin cu o veste neplăcută pentru zălăuanii care așteptau să sărbătorească vara aceasta Zilele Zalăului. Din cauza contextului epidemiologic, această sărbătoare nu va mai avea loc în formatul pe care îl știm cu toții, ci va fi marcată printr-un alt eveniment – „Nunta de Aur”- , în cadrul căruia cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie vor fi premiate și felicitate. Cu această ocazie, va avea loc un spectacol muzical coregrafic, dedicat lor.

„În acest an, cu ocazia Zilelor Municipiului Zalău, va fi organizat un eveniment în data de 31 iulie, în care vor fi premiate cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie, eveniment care cuprinde și un spectacol muzical coregrafic, dedicat acestor cupluri. Având în vedere că în momentul de față suntem în stare de alertă și că situația epidemiologică este imprevizibilă în perioada următoare, apreciem că <Nunta de Aur> este un eveniment care poate fi organizat, respectând cu strictețe măsurile de protecție sanitară. În funcție de evoluția situației epidemiologice, vom organiza sau vom fi parteneri în organizarea și a altor evenimente culturale”, a precizat, pentru Graiul Sălajului, Diana Breban, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău.

Pe de altă parte, pentru cetățenii care de fiecare dată își exprimau nemulțumirea față de mirosul, aglomerația și gălăgia care însoțeau această sărbătoare, faptul că Zilele Zalăului nu se mai țin este o adevărată bucurie. Nu de puține ori au fost semnalate în trecut, cu această ocazie, evenimente legate de tulburarea liniștii publice, furturi sau alte neplăceri.

Porolissum Fest va continua, dar nu anul acesta

Administrația județeană, cea care a finanțat de-a lungul anilor Porolissum Fest, spune că anul acesta nu vom avea festival. Contextul pandemic a contribuit semnificativ pentru luarea acestei decizii, a explicat președintele Consiliului Județean. Dinu Iancu Sălăjanu dă asigurări că vor mai exista ediții ale Porolissum Fest, cu mențiunea că acest eveniment trebuie transformat într-unul care să producă bani, nu doar să implice cheltuieli. Declarația a fost făcută luna trecută, în cadrul conferinței de presă susținută alături de premierul Florin Cîțu, ministrul de Interne, Lucian Bode, și primarul Clujului, Emi Boc.

„Consider că acest festival merită să fie continuat, dar cu o altfel de abordare. Adică niciodată nu vom investi bani care nu vor produce nimic. Trebuie să investim bani care să aducă bani mai mulți. Când mă refer la bani, sunt chiar interese economice în momentul în care faci un festival. Vă poate spune domnul primar al Clujului, Emil Boc. Noi avem un castru roman unde trebuie să investim prima dată în infrastructură, în promovarea castrului roman, să asigurăm în preajma castrului roman toată infrastructura necesară entru a fi cu adevărat europeni și pentru a arăta că ne pasă de vestigiile pe care ni le-au lăsat înaintașii noști acum 2.000 de ani.Festivalul cu siguranță va continua, nu în acest an pentru că nu l-am bugetat datorită condițiilor pandemice. Nu știam cum va evolua pandemia, și de aceea ne gândim să construim durabil, și pe anul viitor să avem un program și un proiect sustenabil, care într-adevăr să fie o sărbătoare pentru toți sălăjenii și pentru toată regiunea de Nord-Vest a Transilvaniei. Și, de ce nu, să avem invitați de onoare din toată țara”, a afirmat Dinu Iancu Sălăjanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.