Fără săli de păcănele în apropierea școlilor

Senatorul UDMR de Sălaj Irina Kovács este unul dintre susținătorii proiectului legislativ care prevede interzicerea amplasării cazinourilor și caselor de pariuri la o distanță mai mică de 300 de metri față de școli, locuri de joacă pentru copii, grădinițe sau parcuri.

Proiectul a intrat deja pe circuitul legislativ, iar zilele trecute a fost votat în Comisia de învățământ. Camera Deputaților este for decizional, în acest caz.

“Ca vicepreședinte al comisiei de învățământ mi-am exprimat susținerea deplină față de proiectul la care sunt co-inițiator. În calitate de fost director al unui liceu amplasat în centrul municipiului care, la vremea aceea era înconjurat de 5 unități în care erau amplasate păcănele și se vindea alcool și țigări, am experimentat efectul extrem de nociv al acestor localuri asupra elevilor. Mulți dintre elevi frecventau cu regularitate aceste localuri, se îndatorau cu sume mari și, din păcate, am avut și un caz tragic – un tânăr din clasa a XII-a s-a sinucis din cauza datoriilor acumulate la păcănele.

În România peste 100.000 de oameni sunt dependenți de jocurile de noroc, iar tinerii reprezintă o categorie extrem de vulnerabilă!”, atrage atenția senatorul Irina Kovács.

Legislaţia în vigoare (OUG nr. 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităţilor de învăţământ, a centrelor de cultură, spitalelor şi bisericilor.

3 thoughts on “Fără săli de păcănele în apropierea școlilor

  1. Astea sunt problemele actuale pacanelele nu furturile politicienilor si angajarile pilelor de partid infractori condamnati sau salariile mizerabile niste asistati sociali toti piliticienii gunoaie.

  2. Și ce o sa faceți?cele care deja exista cu aprobarea data de primarie cândva,l-e închideți?pai dacă vrei sa fugi de la ore tot fugi,dacă vrei sa bei tot bei și asa mai departe,nu te duci la primu cazinou ca e foarte aproape de școală,te duci la a 2-a care e cu 10 m mai departe de limita admisă, fix trântă legea asta…

  3. Eu zic sa inițiați un proiect ca aceste Sali de păcănele sa fie introduse in scoli , , nu in apropierea lor! Astfel elevii nu ar mai lipsi de la școala!!! Puteți sa sugerați in proiect sa fie introdusă in materia școlară și o materie prin care sa învețe cum se joaca! Aceasta materie sa fie obligatorie , nu opțională și sa se înceapă de la clasa 0!!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut