Cea mai mare medie obținută la Bacalaureat anul acesta, în Sălaj, este 9,96. Potrivit rezultatelor afișate în jurul orei 11.30, nu sunt medii de 10.

Cea mai mare medie, 9,96, aparține unui elev de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profil Filologie. Acesta a obținut nota 9,90 la Limba și literatura română, 10 la Istorie, 10 la Logică.

Următoarea cea mai mare medie este 9,95 și aparține tot unui absolvent de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profil Filologie.

Pe locul 3 în clasament, cu media 9,93, este un alt absolvent de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, și el de la Filologie.

Urmează trei medii de 9,91, două dintre ele obținute la CNS Zalău de absolvenți de la Matematică-Informatică și Filologie, iar una aparține unui elev de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, profil Matematică-Informatică.

Un alt elev de la CNS Zalău, profil Filologie, a obținut media 9,85, în timp ce trei absolvenți, toți de la profil Matematică-Informatică (doi de la CNS Zalău, iar unul de la CNSB Șimleu Silvaniei) au media 9,83.

De menționat că în Top 20 al celor mai mari medii de la Bacalaureat apar absolvenți de la doar două unități de învățământ din Sălaj: Colegiul Național „Silvania” Zalău și Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei.

Pe de altă parte, dintre elevii care au susținut probele examenului de Bacalaureat, 445 au fost declarați respinși deoarece nu au obținut media 6.

Alți 71 de elevi nu s-au prezentat la examen.