septembrie 29, 2023

Fără drumuri blocate sau înzăpezite în judeţ

0

Pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Sălaj se circula, luni, în condiţii de iarnă, dar fără blocaje sau probleme deosebite, după ce în noaptea de duminică spre luni şi în dimineaţa zilei de luni s-a depus un strat de câţiva centimetri de zăpadă.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, instituţie ce administrează drumurile judeţene, au precizat, luni, că singurele probleme au fost semnalate în zona localităţii Cristur, pe un drum judeţean aflat în reabilitare. În acest caz, deszăpezirea este în sarcina antreprenorului care reabilitează drumului, acesta intervenind cu întârziere pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant.

Consiliul Judeţean Sălaj, în calitate de administrator al drumurilor judeţene, a pus la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0741118384, pentru în cazul în care un drum judeţean este înzăpezit sau acoperit cu polei şi nu se poate circula, ori circulaţia este îngreunată.

Reamintim faptul că pentru eficientizarea lucrărilor necesare pe timp de iarnă, pentru operativitate în intervenții și pentru o mai bună coordonare a întregii activități, Consiliul Judeţean Sălaj a încheiat 38 de acorduri de asociere cu o parte din primării. Obiectul acestor acorduri este întreținerea tuturor drumurilor județene, în perioada 15 noiembrie 2020 – 15 februarie 2021, prin efectuarea de lucrări specifice anotimpului rece.
Pentru sectoarele de drum județean pe care sunt lucrări de reabilitare și modernizare, activitatea de prevenire a înzăpezirii este în sarcina constructorului.

Consiliul Județean Sălaj a alocat suma de 3,69 milioane de lei pentru pregătirea și întreținerea drumurilor județene în sezonul de iarnă 2020-2021.

Nici în cazul drumurilor naţionale de pe raza judeţului nu s-au semnalat probleme deosebite.

“În cursul nopţii trecute, drumarii Secţiei de Drumuri Naţionale Zalău din cadrul DRDP Cluj au acţionat pe drumurile naţionale din administrare cu 24 de utilaje de deszăpezire şi au răspândit 156 de tone de material antiderapant pe DN 1F, DN 1G,DN 1T,DN 19B, DN 1H. Nu s-au semnalat probleme pe drumurile naţionale aflate în administrarea SDN Zalău”, a precizat luni Anca Pop, purtător de cuvânt al DRDP Cluj.

Potrivit sursei citate, pentru activitatea de deszăpezire 2020 – 2021, SDN Zalău dispune de 38 utilaje repartizate în opt baze, stocurile de materiale disponibile fiind de 333,36 tone de nisip, 2.555 tone de sare şi 10 tone clorură de calciu.       

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut