Fara disponibilizari in educatie

Sindicalistii din educatie au primit garantii din partea Ecaterinei Andronescu ca nu vor avea loc disponibilizari, ca norma didactica nu va fi schimbata si ca directorii de scoli nu vor fi schimbati prin OUG 37/2009, urmand ca liderii din teritoriu sa decida, miercuri, daca semneaza acordul cu MECI.
Secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu, a declarat, marti, la finalul intalnirii cu ministrul Educatiei, ca au fost facute completari la acordul incheiat luni, potrivit carora nu vor fi disponibilizari in sistem, norma didactica de predare nu se va schimba, iar la articolul 2 din Ordonanta 37/2009 s-a facut o precizare potrivit careia directorii de scoli nu vor fi schimbati din functie. “Speram ca maine (miercuri – n.r.), daca isi asuma colegii nostri acest acord si il semneaza, sa nu mai fie greva joi”, a spus Ciosu.
La randul sau, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop, a spus ca la discutiile de marti a fost analizat punct cu punct acordul incheiat luni si ca s-a stabilit un calendar al descentralizarii care va fi finalizat in 2011. “Am stabilit calendarul si principiile descentralizarii. Aceasta descentralizare se va face in doi ani si jumatate, deci avem timp si daca avem garantia asumarii de catre Ministerul de Interne a acestei descentralizari, lucrurile vor intra in normal”, a spus Liviu Pop.
Dupa discutiile de la Ministerul Educatiei, sindicalistii din invatamant au plecat la Ministerul Muncii, unde se discuta aspecte legate de legea unica de salarizare a bugetarilor. Reprezentantii cadrelor didactice au primit garantia ca aceasta lege care ar trebui sa intre in vigoare din ianuarie 2010 va cuprinde prevederi ale Legii 221/2008 privind majorarea salariilor in invatamant.
Vicepresedintele Federatiei “Alma Mater”, Anton Hadar, a spus ca nu va semna, miercuri, acordul decat daca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, va promite o rectificare pozitiva a bugetului Cercetarii, pentru a da posibilitatea continuarii activitatii din acest domeniu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *