decembrie 1, 2022

Fanfara Promenada, o mandrie pentru judetul Salaj

Fanfara Promenada Zalau, a implinit anul acesta, la 1 februarie, 13 ani de activitate in slujba comunitatii salajene

rn

An de an, Fanfara Promenada participa la toate evenimentele culturale, istorice, sportive, ceremonii din municipiul Zalau si nu numai. La fiecare aparitie publica este resimtita admiratia salajenilor nostri, prezenti, in orice anotimp, in numar impresionant, bucuria si emotia pe care reusesc sa ni le transmita.
Fanfara Promenada a Casei Municipale de Cultura Zalau, a incantat zalauanii chiar de curand, duminica, 16 iunie 2019, cu un „Concert de Rusalii”, pe Platoul de marmura.
Pentru iubitorii muzicii de fanfara, Fanfara Promenada are un repertoriu alcatuit din: marsuri, valsuri, tangouri, polci, suite, muzica latino, muzica usoara, rock si arii celebre din muzica clasica: Verdi, Ravel, Strauss.
Lucian Pop, dirijorul Fanfarei Promenada, prin intermediul Graiul Salajului, informeaza ca in perioada ce vine vor urma alte concerte spre deliciul publicului salajean.
"Este interesanta pentru mine parerea maestrului Grigore Grigorut, o personalitate marcanta a Salajului, ce si-a dedicat viata in slujba muzicii. Dansul ne-a felicitat pentru reusita Concertului de Rusalii, ce a corespuns cu premiera stagiunii de concerte a Fanfarei Municipale Zalau. Pentru iubitorii muzicii, fanfara a pregatit un repertoriu improspatat alcatuit din marsuri, valsuri, tangouri, polci, suite, muzica latino, muzica usoara, rock. Dar si arii celebre din muzica clasica – Verdi, Ravel, Strauss. Ani la rand am facut concerte in Zalau, cu exceptia anului trecut, cand am avut o lipsa de personal mai accentuata. Acum am introdus si o orga in completarea instrumentelor lipsa. Fanfara asigura serviciile de genul pentru judetul Salaj si in alte parti. Am mai fost si la festivaluri. Acum suntem opt membri titulari in cadrul fanfarei si mai avem si colaboratori; in total suntem cam 15 – 16 persoane. Membrii fanfarei sunt de la profesori de instrument (clarinet, saxofon), pana la fosti instrumentisti de la fanfara militara, copii, elevi de la Liceul de Muzica, cunoscatori ai instrumentelor de suflat, specifice fanfarei", spune dirijorul Lucian Pop.
Fanfara Promenada Zalau a implinit anul acesta, la 1 februarie, 13 ani de activitate in slujba comunitatii salajene. Iar dirijorul si fondatorul Fanfarei Promenada este Lucian Pop.
Dirijorul Lucian Pop are 65 de ani si peste 50 de ani experienta in muzica. La 15 ani a intrat la Scoala Militara de Muzica din Bucuresti, unde a invatat timp de cinci ani si a facut parte din fanfara militara. "n anul trei de scoala, la doar 18 ani, Lucian Pop a facut parte din fanfara care l-a primit cu onoruri militare pe presedintele Americii, Richard Nixon, in anul 1969, pe vremea presedintelui Nicolae Ceasescu.
De-a lungul carierei lui in Fanfara Militara, Lucian Pop a avut ocazia sa ofere onoruri militare presedintelui Nicolae Ceausescu, de doua ori prezent in Salaj, la Guruslau si la Simleu Silvaniei, dar si in alte parti ale tarii. De la el au primit onoruri militare presedintele Iliescu, la Carei, dar si Emil Constantinescu, la Alba Iulia.
Servicii muzicale complete
Serviciile oferite de Fanfara Promenada Zalau sunt onoruri militare; marsuri de defilare, sportive; ceremonii (inclusiv funebre); concerte de promenada, dar si alte servicii private (evenimente particualre, festivitati, dezveliri de monumente, sfintiri, inaugurari etc.). Pentru ca in componenta sunt oameni priceputi si au un repertoriu larg.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *