septembrie 21, 2023

Falsul medic estetician din Peceiu care “profesa” la Oradea, trimis în judecată

0

medium

Ramona Fizeșan, falsul medic estetician din Peceiu care efectua, la Oradea, tratamente de înfrumusețare fără a avea studiile medicale sau autorizațiile necesare, a fost trimisă în judecată sub acuzația de “exercitarea fără drept a unei profesii”, relatează presa bihoreană.

Tânăra realiza intervenții estetice faciale, în special prin injectarea de acid hialuronic, la un salon din Oradea, deși avea pregătirea necesară doar pentru pensare și vopsit sprâncene, spun anchetatorii.

Pedeapsa pe care o poate primi cosmeticiana, dacă va fi condamnată de magistrați, este închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă. Ramona Fizeșan deține acum calitatea de inculpat în dosarul trimis Judecătoriei Oradea pentru că “de la începutul anului 2018 şi până pe 20 februarie 2019 a exercitat fără drept profesia de cadru medical specializat în domeniul estetică facială – injectări non-invazive – fără a avea autorizaţiile necesare şi studiile de specialitate”. 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor au demarat cerecetările în acest caz în februarie 2019, când au efectuat și percheziții atât la salonul ”Medical Beauty Ra” al Ramonei Fizeșan, cât și la locuința acesteia. Oamenii legii aveau informaţii că în salonul autorizat doar pentru activităţi de înfrumuseţare proprietara realiza și intervenţii estetice faciale, prin injectarea de acid hialuronic în buze şi sub ochi. Aceste proceduri erau realizate fără a avea autorizaţie, minime condiţii de igienă şi, cel mai important, fără să aibă studiile necesare. 

De precizat că astfel de proceduri de întinerire pot fi efectuate legal doar de medici esteticieni sau sub supravegherea unui cadru medical, ceea ce în cazul Ramonei Fizeșan nu s-a întâmplat. Salonul acesteia deținea autorizaţie doar pentru arhitectura sprâncenelor naturale pentru pensare și vopsit sprâncene, dar femeia îşi făcuse un renume din faptul că presta și servicii de “întinerire”, tarifele practicate fiind mult sub cele ale clinicilor de specialitate.

Cu toate acestea, tânăra se prezintă în continuare, pe pagina sa de Facebook, ca fiind “cadru medical specializat Estetica Faciala -Injectari Non invazive la Cabinet Estetica Faciala Oradea Bihor”.

Falsul medic Ramona Fizeșan este originar din satul Peceiu, comuna Bănișor, unde a frecventat și cursurile școlii gimnaziale. A urmat apoi și a absolvit Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău, apoi s-a mutat la Oradea.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut