Facultatea de Drept a Universitatii „Spiru Haret” (USH) va avea 4 ani de studiu si 240 de credite si va organiza cursuri doar la zi sau cu frecventa redusa, USH fiind introdusa in lista institutiilor de invatamant superior particular acreditate cu precizarea clara a specializarilor si programelor.
Potrivit unor surse ministeriale, in Hotararea Guvernului 749 din 2009 completata, Facultatea de Drept si Administratie Publica de la Universitatea „Spiru Haret” poate organiza cursuri la zi sau cu frecventa redusa, dar va trebui sa extinda creditele de la 180 la 240.
Universitatea „Spiru Haret” poate organiza, in anul universitar 2009-2010, cursuri la 31 de facultati si 52 de specializari, doar la forme de zi sau cu frecventa redusa. Majoritatea specializarilor au 180 de credite, cu exceptia Facultatii de Drept si a specializarii Drept de la facultatile din Brasov, Constanta, Craiova si Ramnicu Valcea (240), a Facultatii de Medicina Veterinara (360) si a Facultatii de Arhitectura (360), au precizat sursele citate.
Din cele 52 specializari de la facultatile Universitatii „Spiru Haret” autorizate sau acreditate provizoriu, 34 pot organiza doar cursuri de zi, celelalte 18 avand atat forma de invatamant de zi, cat si cu frecventa redusa, potrivit acelorasi surse. Cursuri cu frecventa redusa pot fi organizate la specializarile Drept, Filosofie, Finante si Banci, Administratie Publica, Constabilitate si Informatica de Gestiune si Jurnalism, precum si la Facultatea de Muzica, Facultatea de Limba si Literatura Romana, Facultatatea de Istorie.
Totodata, sursele citate au precizat ca punctul 1 al notei din HG 749 a fost abrogat. La punctul 1 al note se arata ca, printr-o sentinta civila pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in 2 decembrie 2008, Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti a fost eliminata, la cererea acesteia, din HG 676/2007 privind domeniile de studii de licenta, structurile institutiilor de invatamant superior si specializarile organizate de acestea si din HG 635/2008 privind structurile de invatamant superior si specializarile/programele de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, republicata.
Universitatea „Spiru Haret” a fost introdusa in lista institutiilor de invatamant superior particular acreditate cu precizarea clara a specializarilor si programelor de studii acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Munteanu.