Facturile la gaze, platite in 30 de zile

Contractul se reziliaza dupa sase luni
Clientii casnici ai furnizorilor de gaze naturale vor putea plati facturile fara majorari de intarziere, in termen de 30 de zile de la emitere, nu de 15, ca in prezent, a decis Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. (ANRE). Potrivit unui comunicat de presa, institutia a finalizat revizuirea contractului-cadru pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la consumatorii casnici, “cu scopul de a veni in sprijinul clientilor in relatia cu furnizorii, inlaturand posibilele abuzuri din partea acestora”.
Astfel, alimentarea cu gaze nu va mai fi intrerupta pentru neplata dupa a 26-a zi de la emiterea facturii, ci abia din a 46-a zi. Perioada scadenta a facturii, fara aplicarea de penalitati, a crescut la 30 de zile, de la 15, dar intervalul total de plata a fost mentinut la 45 de zile. “Avantajul consta in faptul ca majorarile de intarziere se percep incepand cu a 31-a zi, si nu cu a 16-a zi, ca pana acum”, se precizeaza in comunicat.
O alta modificare se refera la termenul de reziliere a contractului in caz de neplata a facturii stabilit la 180 de zile de la emiterea facturii, fata de 65 de zile potrivit actualelor prevederi. Echipamentul de masurare va fi demontat dupa rezilierea contractului. Noul contract-cadru mai prevede un preaviz de 15 zile in cazul intreruperii prestarii serviciului de furnizare reglementata si, respectiv, in cazul rezilierii contractului, pentru situatiile de neplata a facturilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *