Facilitatile privind reducerea penalitatilor de intarziere expira la 30 iunie

0
11

Directia Generala a Finantelor Publice Salaj anunta contribuabilii ca, potrivit OG nr. 30/2011, pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitatile de intarziere se reduc cu 50 la suta daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie.
Penalitatile de intarziere re-prezinta sanctiunea pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale, respectiv suma datorata pentru neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale principale, potrivit prevede-rilor Codului de Procedura Fiscala. Facilitatile fiscale se aplica pentru obligatiile fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si pentru cele stabilite de alte directii de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice si transmise spre recuperare ANAF.
In vederea acordarii facilitatilor fiscale, contribuabilii interesati pot depune o cerere prin care solicita o situatie a obligatiilor de plata, care urmeaza a fi stinse prin plata sau compensare, precum si a celor care pot face obiectul facilitatii. In situatia in care contribuabilii sting prin plata sau compensare toate obligatiile de plata si nu au depus la organul competent cererea prin care solicita situatia obligatiilor de plata exigibile, vor solicita acordarea facilitatii fiscale prin depunerea unei cereri la organul competent.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.