Facilitati pentru firmele care investesc in Zalau

Investitii de minim 500.000 de euro
Primaria municipiului Zalau va acorda facilitati fiscale firmelor care doresc sa investeasca minim 500.000 de euro in dezvoltarea unei afaceri in orasul de “sub Meses”. Scopul declarat al demersului autoritatilor locale este de a atrage, si prin acest mod, cat mai multi investitori in municipiu, pentru a revitaliza economia locala si, totodata, pentru a crea cat mai multe noi locuri de munca pentru zalauani.
In cea mai recenta sedinta de Consiliu Local, consilierii au aprobat un proiect de hotarare prin care, agentii economici care investesc mai mult de 500.000 de euro pot primi o serie de facilitati fiscale, precum reducerea impozitului pe teren sau chiar scutirea totala de aceasta taxa. Totodata, firmele pot primi si reduceri considerabile la impozitul pe cladiri, pana la vanzarea locuintelor, dar nu mai mult de trei ani.
Facilitati direct proportionale cu valoarea afacerii
Potrivit proiectului de hotarare, pe langa valoarea investitiei vor fi luate in calcul si numarul de angajati ai firmei, amplasamentul investitiei si profilul de activitate. In cazul unei investitii de 500.000 de euro, reducerea impozitului pe cladiri este de 15%, facilitatile fiind direct proportionale cu suma investita. Astfel, reducerile pot ajunge si pana la 50%, la investitii care depasesc 50 de milioane de euro.
De asemenea, firmele care angajeaza minimum 20 de angajati, dar nu mai mult de 80, vor primi o reducere suplimentara de 5 la suta din impozitele datorate bugetului local, iar agentii economici care vor avea peste 300 de angajati vor mai beneficia de inca o reducere de 20 de procente.
Doar pentru buni platnici
Pentru a putea beneficia de aceste facilitati fiscale, firmele trebuie sa fie bune platnice catre bugetul de stat, proiectul de hotarare urmand sa intre in vigoare incepand din luna iulie a acestui an, iar prevederile sale vor fi valabile pana in anul 2013.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *