ianuarie 28, 2023

Facem bine împreună! Donează sânge!

Caravana mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj va fi pe teren și luna aceasta, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să doneze sânge.

Joi, 8 decembrie, caravana se va afla la Cehu Silvaniei. În 12 decembrie, va ajunge la Marca, iar în 13 decembrie la Nușfalău.

În 15 decembrie caravana mobilă se va afla la Jibou, iar în 21 decembrie la Șimleu Silvaniei.

Fiecare donator beneficiază de un set de analize gratuit, dar și de o zi liberă de la serviciu, tichete valorice de masă și reducere la transportul în comun.

Pentru a putea dona trebuie respectate anumite condiţii: vârsta să fie cuprinsă între 18-60 de ani; greutate corporală minimă de 50 kg; tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg; valoarea hemoglobinei să nu fie sub pragul de 125g/l pentru femei și 135g/l pentru bărbați; să nu prezentați afecțiuni cronice sub tratament și intercurente recente (exemple: viroze respiratorii); să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării; să nu fiți sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip); TBC; sifilis; malarie; epilepsie și alte boli neurologice; boli psihice; bruceloză; ulcer; diabet zaharat; cancer; boli de piele: psoriazis, vitiligo; miopie forte peste (-) 6 dioptrii.

Înainte de donare este necesar un mic dejun consistent, fără prăjeli și ou, dar și consumarea unei cantităţi considerabile de apă.

Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 de zile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut