decembrie 1, 2022

Extras de plan cadastral obtinut online- un nou serviciu al Agentiei de Cadastru

Agentia Nationala de cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a anuntat miercuri, ca extrasul de plan cadastral poate fi obtinut online de catre notari sau persoanele interesate, fara plata unui tarif de urgenta, incepand cu 8 ianuarie 2020.
Extrasul de plan cadastral pentru informare poate fi furnizat online, in aceleasi conditii cu extrasul de carte funciara, in cazul in care imobilul pentru care se solicita documentul are geometrie in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara.
Documentul poate fi primit pe loc, costa 15 lei si este disponibil prin platforma online e-payment: http://epay.ancpi.ro
Cererea online pentru extrasul pentru informare poate fi plasata la orice ora, iar plata se face cu ajutorul cardului.
"Prin acest nou serviciu online incercam sa-i ajutam pe cei interesati sa evite drumurile la ghiseu. Procedura este cea pe care am creat-o si pentru eliberarea extrasului de carte funciara pentru informare: solicitantul isi face un cont, plateste extrasul si acesta este eliberat pe loc, daca actul respectiv este disponibil in format electronic", a explicat Radu Codrut Stefanescu, directorul general al ANCPI.
Pana in prezent, in Romania sunt inregistrate aproximativ 14.500.000 de imobile, dintre care peste 2.400.000 au fost inregistrate de ANCPI, prin Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023 (PNCCF). Digitalizarea documentelor de cadastru face parte din acest program.
Potrivit datelor ANCPI, in 2019, prin procesul de inregistrare sistematica au fost eliberate peste un 1.200.000 de acte pentru proprietatile din toata tara si au fost eliberate online 2.461.596 de extrase de carte funciara.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *