Extinderea și dotarea ambulatoriului de la Spitalul Județean cu bani din PNRR

Consilierii județeni se întrunesc de îndată vineri, 23 septembrie, pentru a aproba depunerea în cadul PNRR a proiectului privind extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12 milioane lei.

Ghidul specific pentru Planul Național de Redresare și Reziliență a fost lansat luna aceasta, iar prin componenta – Sănătate – Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești Consiliul Județean poate beneficia de finanțare nerambursabilă pentru realizarea acestui obiectiv.

“Modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Zalău, cu toate secțiile și
componentele sale, reprezintă o prioritate majoră în cadrul Strategiei de dezvoltare a județului Sălaj,
întrucât unitatea sanitară asigură asistență medicală pentru cei 241.167 locuitori ai județului Sălaj”, spune președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Prin investiția propusă se va realiza o extindere a corpului principal al Spitalului Județean de Urgență Zalău, extindere ce va fi dezvoltată pe două niveluri – extindere parţială a etajului I și realizarea
unui nou etaj. La finalul lucrărilor, vor fi funcționale, la standarde europene, 1 cabinet bronhoscopie și 2 cabinete endoscopie digestivă diagnostică şi terapeutică, cu camere de sterilizare dedicate; o sală intervențională angiografie, pentru secția Cardiologie, cu o zonă de pregătire a bolnavilor, două saloane post-intervenție cu monitorizare și supraveghere pacienți, vestiare și o zonă de comandă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *