Expozitie speciala cu artisti speciali

Primaria municipiului Zalau a fost, ieri, 1 iunie, gazda unei inedite expozitii de pictura si arta plastica. Expozitia a fost una cu adevarat speciala pentru ca si artistii sunt deosebiti. Este vorba despre tinerii din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala (CITO) de la Societatea Handicapatilor Zalau, care au prezentat publicului picturi si produse confectionate de ei.
Tablourile (lucrate in pastel color) au fost realizate de Pall Robi, care a obtinut premiul I la Gala Atelierelor de Pictura pentru Persoane cu Dizabilitati, din Ungaria. Pe langa tablouri, invitatii au putut admira si icoane pe sticla si pe lemn, dar si alte obiecte decorative (lumanari, basoreliefuri din gips, stative din lemn, artizanat).
Pe langa faptul ca au admirat operele artistilor, iubitorii de arta au putut sa isi achizitioneze artefactul sau tabloul preferat, expozitia tinerilor de la CITO fiind si un bun prilej de a mai strange fonduri, atat de necesare pentru artisti si pentru proiectele de viitor ale centrului.
Alaturi de presedinta Societatii Handicapatilor, Rodica Marian, au participat la eveniment si primarul Radu Capilnasiu si cei doi viceprimari, Daniela Cota si Sojka Attila. Expozitia s-a dorit a fi, dupa cum a declarat Rodica Marian, o dovada in plus a faptului ca “tinerii cu dizabilitati au totusi abilitati” si au demonstrat acest lucru prin picturile si produsele de artizanat prezentate invitatilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *