Expoziție la muzeu: ”Presa românească din Zalăul interbelic”

Expoziție la muzeu: ”Presa românească din Zalăul interbelic”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la vernisajul expoziției foto-documentare ”Presa românească din Zalăul interbelic”. Evenimentul va avea loc joi, 20 aprilie, cu începere de la ora 13.00, în sala mică de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău.

Expoziția propune o incursiune din perspectivă istorică în lumea presei de limba română apărută în Zalău între cele două războaie mondiale. Evenimentul se circumscrie seriei de manifestări ”Zalău 550”, dedicate împlinirii a 550 de ani de la acordarea statutului de târg – oppidum Zylah – de către regele Matia Corvin, prin care se garanta autonomie economică noului oraș.

Vernisajul expoziției foto-documentare ”Presa românească din Zalăul interbelic” va fi urmat de o dezbatere privind rolul și importanța presei actuale în societatea românească, realizată în colaborare cu Asociația Jurnaliștilor din Sălaj, pentru a marca Ziua Internațională a Presei Libere.

Expoziția foto-documentară ”Presa românească din Zalăul interbelic” va putea fi vizionată, începând cu data de 21 aprilie, și în galeria comercială a Zalău Value Centre. Este a treia expoziție foto-documentară pe care o găzduiește mall-ul în acest an.

La iniţiativa organizaţiei “Reporteri fără frontiere”, în fiecare an, în data de 20 aprilie, este marcată Ziua Internaţională a Presei Libere. Sărbătoarea a fost instituită în anul 1991.

În data de 3 mai, este celebrată Ziua Mondială a Libertăţii Presei, hotărâtă de Adunarea Generală a ONU în anul 1993.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *