Expoziție în stradă de Ziua Culturii Naționale

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău marchează Ziua Culturii Naționale prin expoziția ”Muzeul și piese de poveste”, expusă pe gardul Muzeului, astfel încât să fie accesibilă tuturor trecătorilor.

Sâmbătă, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, vor fi expuse publicului poveștile câtorva piese din patrimoniul propriu. Sunteți invitați să descoperiți detalii interesante despre femeile din arta și viața pictorului Ioan Sima, cum a fost (re)descoperit pumnalul de bronz de la Firminiș (care acum e în expoziție la Madrid), despre monumentul funerar al sclavei Iustina, care provenea din Africa – cel mai vechi monument epigrafic descoperit la Porolissum, despre darurile feciorilor maghiari din Deja – durgalăul, despre cavalerul medieval de la Aghireș pasionat de zaruri și multe alte povești interesante din zestrea patrimonială a muzeului nostru.

Anterior montării panourilor pe gardul Muzeului, poveștile pieselor de patrimoniu vor fi accesibile publicului în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale organizate de Primăria Municipiului Zalău prin Casa Municipală de Cultură Zalău, la sala de spectacole a clădirii Transilvania.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.