Expoziția de fotografie ,,Sălaj  – Frumusețe, Tradiție, Poveste” , vernisată la Oradea

Expoziția de fotografie ,,Sălaj  – Frumusețe, Tradiție, Poveste” 2023 va fi vernisată marți, 5 septembrie, la ora 17.00, în Piața Unirii din Oradea.

Expoziția va fi montată pe cele 12 panouri existente și va conține 150 din cele mai frumoase fotografii realizate la a 6-a ediție a taberei de fotografie ,,Sălaj – Frumusețe, Tradiție, Poveste” 2023, care s-a desfășurat în județul Sălaj, în perioada 19 – 25 mai. Fiecare fotograf participant la tabără va avea un panou cu fotografii proprii realizate în cadrul taberei. De asemenea, vor fi expuse și fotografii din edițiile precedente ale taberei și fotografii multipremiate la saloanele internaționale de artă fotografică.

Tabăra a fost organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Asociația Foto Club Varadinum Oradea și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”.

La ediția din acest an au participat 10 fotografi de talie internațională : Nora Maher (Egipt), Derya Yazar (Turcia), Ljiljana Vrzić (Serbia), Adela Rusu (Romania), Ahmed Mohamed Hassan (Egipt), Mohammed Arfan Asif (Dubai), Nenad Nicolic (Serbia), Miklos Mehes (Ungaria),  Bikfalvi Zsolt (Romania), Ovi D. Pop (Romania), care, prin fotografiile lor, au arătat frumusețile județului Sălaj, atât prin postări pe rețelele de socializare cât și prin participarea lor la saloane internaționale de fotografie.

Scopul taberei a fost promovarea județului Sălaj prin prezentarea zonelor etnografice, geografice și culturale, care au potențial în atragerea turiștilor. S-au vizitat și fotografiat zone și obiective frumoase din Sălaj: Casele albastre de pe Valea Barcăului din Valcău de Jos, Muzeul Ligia Alexandra Bodea din Iaz, Biserica reformată din Uileacu Șimleului, Biserica ortodoxă de la Bobota, Bisericuța de lemn de la Zalnoc, Casa tradițională din localitatea Doh, Casa tradițională din Sici, Domeniile Vinastia, Biserica reformată din Șamșud, Muzeul etnografic și Casa de Cultură din Șamșud, Pivnițele de vin din Șamșud, Fabrica de vin spumant din Șimleu Silvaniei, Meșterul olar Csibi Csaba din Borla, Biserica romano catolică din Carastelec, Casa tradițională și lacul din Carastelec, Casa Iuliu Maniu din Bădăcin, Podgoria Fort Silvan, Biserica reformată din Nușfalău, Casă tradițională din Plopiș, Aeroclubul Crasna.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în data de 5 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *