ianuarie 31, 2023

Exporturile sălăjene au depășit 300 de milioane de euro. Majoritatea, în S.U.A.

Evoluția principalilor indicatori economico-sociali ai județului Sălaj a fost prezentată marţi, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, de Nicolae Joldeş, directorul Direcției Județene de Statistică (DJS) Sălaj. Cifrele arată că valoarea totală a exporturilor realizate de companiile din Sălaj în primele şase luni din acest an a fost cu peste 220% mai mare decât valoarea importurilor din aceeaşi perioadă.

Destinația produselor din Sălaj este în principal SUA, unde exporturile sunt de 37,5 la sută din total, urmată de Italia, unde ajung 18,3 la sută din exporturi.

”În perioada ianuarie – iunie 2022, pe total judeţ, exporturile FOB (Free on Board – valoarea FOB reprezintă valoarea bunurilor exportate la locul şi data când bunurile părăsesc teritoriul statistic al României) realizate au fost de 317.863.000 euro, iar importurile CIF (Cost Insurance and Freight – valoarea CIF reprezintă valoarea bunurilor importate la punctul de frontieră de intrare în România) de 139.495.000 euro, rezultând un sold al balanţei comerciale de 178368 mii euro. Astfel, gradul de acoperire a importurilor cu exporturi (export/import) a fost de 227,9%”, a informat Nicolae Joldeș.

Principalele ţări partenere în derularea exporturilor au fost: Statele Unite ale Americii (37,5% din total exporturi), Italia (18,3%), Germania (11,9%), Franţa (4,9%), Ungaria (4,0%), Belgia (2,2%), China (1,8%) şi Irak (1,6%).

Principalele ţări din care s-au realizat importurile au fost: Italia (22,5% din total importuri), Germania (18,6%), Franţa (7,3%), Ungaria (7,3%), Polonia (5,7%), Ţările de Jos (5,3%), Bulgaria (5,2%) și Belgia (4,8%).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut