Exista riscul ca profesorii supraveghetori sa nu participe la bacalaureat

Presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca exista riscul ca profesorii supraveghetori sa nu participe la examenul de bacalaureat, deoarece nu sunt bani prevazuti pentru plata acestei activitati. Marius Nistor a precizat ca nu exista un ordin al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) pentru clarificarea modului de plata a supravegherii la examenul de bacalaureat si ca, de aceea, exista riscul ca profesorii sa nu se prezinte, ei nefiind obligati sa participe la supraveghere daca nu sunt remunerati.
Alocarile acestor fonduri trebuiau facute de Ministerul Finantelor si, pentru ca nu au fost realizate, MECI nu poate da un ordin in acest sens, ceea ce inseamna ca intreaga responsabilitate va reveni Guvernului, a mai aratat liderul sindical.
Sindicalistii au fost invitati pentru a li se prezenta ordinul privind plata participantilor la examene
Robert Lorentz, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca liderii de sindicat au fost invitati, la sfarsitul saptamanii, in Comisia de dialog, pentru a le fi prezentat ordinul care stipuleaza plata celor care participa la examenele nationale, fiind vorba atat de examenul de bacalaureat, cat si de concursul de titulazarizare. In acest conditii, conducerea MECI este surprinsa de faptul ca lideri de sindicat au anuntat ca exista riscul ca unii profesori supraveghetori sa nu participe la examenul de bacalaureat. Lorentz a adaugat ca ordinele privind plata acestora sunt deja pregatite, dar ca nu au fost publicate tocmai pentru ca urma discutarea lor in Grupul de Dialog Social, cu sindicatele din Educatie.
MECI asigura ca organizarea si desfasurarea examenelor nationale a fost pregatita, astfel incat sa fie evitate orice probleme, a adaugat purtatorul de cuvant al MECI.
Prima sesiune de bacalaureat incepe pe 22 iunie
Elevii care au promovat clasa a XII-a pot sustine examenul de bacalaureat in prima sesiune, programata intre 22 iunie si 9 iulie sau in a doua, intre 17 august si 3 septembrie. Pentru sustinerea acestuia in sesiunea iunie-iulie 2009, s-au inscris, in intervalul prevazut de metodologie, respectiv 1-8 mai, 221.585 elevi. Numarul lor poate suferi modificari, intrucat tabelele de inscriere se actualizeaza in termen de trei zile de la incheierea cursurilor, prin eliminarea candidatilor corigenti, repetenti, cu situatia neincheiata sau exmatriculati. Pentru sesiunea curenta, Ministerul Educatiei a desemnat 622 centre de examen si 163 de centre de evaluare.
La examenul de bacalaureat vor fi prezente peste 40.000 de cadre didactice.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *