“Există varianta să ne retragem de la FC Zalău”

0
14

Deşi a obţinut cea mai notabilă clasare din istoria clubului, gruparea de la poalele Meseşului ar putea rămâne fără susţinere financiară de la autorităţile localeLegislaţie din vigoare din România bagă în ceaţă autorităţile locale şi judeţene, în ce priveşte aplicarea legii sportului, mai exact posibilitatea de susţinere financiară a cluburilor sportive din bani publici.
 La HC Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj a căutat o găselniţă şi va susţine clubul pe baza unor proiecte depuse de echipa de handbal. Nu ştim dacă aceeaşi situaţie s-ar putea aplica şi în cazul echipei FC Zalău, având în vedere că primarul Radu Căpîlnaşiu a anunţat că este sceptic în ce priveşte această soluţie de avarie. Astfel, o declaraţie a primarului a băgat fotbalul de la poalele Meseşului în ceaţă, spunând: “Nu doar FC Zalău, ci tot sportul, se află într-o situaţie specială şi nu se ştie exact ce vom face. Totul depinde de legea sportului, care nu este foarte clară în ce priveşte modalitatea de finanţare a cluburilor şi asociaţiilor sportive. Până la urmă, riscurile şi le asumă cei care finanţează şi dacă legea nu este clară, decât să dăm cu subsemnatul, ne retragem!? Nu are rost să ne ascundem. Există şi varianta să ne retragem finanţarea de la FC Zalău”.
 În aceste condiţii, gruparea condusă de Ioan Morar s-ar putea desfiinţa, având în vedere că Consiliul Local şi Primăria Zalău deţin nu mai puţin de 84% dintre acţiunile clubului. stop_coloana Nu ştim dacă va exista un om de afaceri, care ar putea investi câteva miliarde pentru echipa de fotbal, în fiecare an, şi ce să mai discutăm despre Liga a II-a, acolo unde cheltuielile ar fi mult mai mari.
 Cel puţin deocamdată, reprezentatul autorilăţilor locale din Zalău nu vede o ieşire din acest impas legislativ şi a precizat că nici soluţia aplicată de autorităţile judeţene asupra echipei HC Zalău nu ar putea avea prea multe şanse de reuşită. “Şi Consiliul Judeţean s-a retras de la handbal şi rămâne de văzut cum va finanţa pe bază de proiecte. Lucrurile sunt complicate, pentru că nu este clar ce se poate finanţa prin proiect. Într-un club sunt multe tipuri de cheltuieli, iar unele se pot finanţa şi altele nu”, a subliniat edilul municipiului Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.