Bunicii de la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice ,,Tinerețe fără Batrânețe” și ,,A doua familie” din Zalău au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice printr-o serie de evenimente organizate pe parcursul a câteva zile.

Primul cadou oferit vârstnicilor din Zalău a fost organizarea unei excursii la Mănăstirea Prislop și la Castelul Corvinilor din Hunedoara, ocazie cu care au putut cunoaște locuri frumoase din România. Săptămâna trecută, la sediile celor două centre, vârstnicii s-au bucurat de realizarea proiectului „De ziua bunicilor”. Elevii școlilor Porolissum Zalău și Școala Gimnazială Bălan, sub îndrumarea consilierilor școlari ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, au realizat câte o felicitare și au organizat o serbare dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Marți, 4 octombrie, șirul evenimentelor dedicate Zilei Vârstnicilor s-a finalizat cu o masă festivă, organizată la sediul Centrului ”Tinerețe fără bătrânețe”. La acest moment festiv au participat persoanele vârstnice înscrise la cele două centru de zi și au primit din partea organizatorilor momente artistice prestate de interpreți vocali și instrumentali din cadrul Casei Municipale de Cultură Zalău, conducerea administrației locale a Municipiului Zalău fiind alături de ei și le-au transmis mesaje emoționante de felicitare și încurajare, susținând astfel locul important în societate al persoanelor vârstnice.

”Primăria municipiului Zalău prin Direcția de Asistență Socială Zalău-Serviciul destinat Persoanelor Vârstnice coordonează activitatea Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice <Tinerețe fără Batrânețe> și Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice <A doua familie>. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este un prilej de a valida valoarea pe care persoanele vârstnice o au în viața noastră. Această zi importantă a persoanelor vârstnice, 1 octombrie, a fost marcată la cele două centre de zi printr-o excursie, prin realizarea unui proiect de parteneriat educațional și o masă festivă. Transmitem respect, recunoștință și prețuire tuturor persoanelor vârstnice care ne-au călăuzit pașii în viață și care ne poartă tot timpul în gândul și sufletul lor!”, se arată în informarea municipalității.