Excursie prin Țara Silvaniei

În cadrul proiectului ,,Circuitul Anotimpurilor”, prin care Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău își propune promovarea municipiului ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ, sunteți invitați la o plimbare prin Țara Silvaniei, în plin sezon de culegere a strugurilor, în (re)descoperirea comorilor depozitate în galeriile și pivnițele păstrătorilor de tradiție vinicolă.

“Prima oprire o vom face în Șimleu Silvaniei unde vom vizita crama Podgoria Silvania și unde vom degusta din roadele rezultate în urma descoperirii potențialului subteranului din Măgura Șimleului și a priceperii celor care au scris primul capitol din povestea vinului spumant autohton.

Următorul obiectiv pe care îl vom vizita intră în categoria patrimoniului cultural construit sau material, centru cultural pentru câteva sute de ani, unde s-au consolidat comunitățile creștine. Creație realizată într-o epocă în care tradiția lemnului era indispensabilă în viața țăranului, Biserica de lemn din Cehei este datată din anul 1765 și strămutată din Câmpia.

La întoarcere spre Zalău, vom vizita una dintre cele peste 400 de pivnițe de vin pe care locuitorii Vârșolțului le dețin. Mândru de recolta bogată de struguri, domnul Alexandru Kiss a transformat-o în vin și ne invită să degustăm din licoarea adăpostită în pivnița familiei și din renumitul bogrács preparat la ceaun”, spun organizatorii excursiei.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport și degustare, în valoare de 110 lei de persoană. Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane.

Înscrierile se fac la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 20 octombrie.

Se va pleca din parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău, la ora 09:30, și întoarcerea va fi la ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *