Excursie de toamnă prin județ. Cât costă un bilet

Excursie de toamnă prin județ. Cât costă un bilet

Tradiție deGust are Țara Silvaniei

Excursia de toamnă din cadrul proiectului „Circuitul anotimpurilor”, derulat de Centrul de Informare Turistică Zalău, este dedicată vizitării zonelor propice culturilor de viță de vie din județ.

În Sălaj, turismul viticol sau enoturismul a cunoscut o dezvoltare intensă în ultimii ani, datorită investițiilor producătorilor interesați de a oferi experiențe inedite.

Astfel, în 14 octombrie, sunteți invitați să urmați drumul vinului din Țara Silvaniei, spre localitatea Camăr, unde Crama Fort Silvan îmbie pasionații de licoarea lui Bachus, de mai bine de nouă ani.

Însă, înainte de a vă bucura de gustul vinului, veți avea ocazia să vizitați Conacul Gencsi, din Ilișua, o clădire impresionantă din secolul XVIII, printre puținele construcții nobiliare din Sălaj, salvate de la ruină.

Programul include plimbarea cu vinomobilul prin vie, vizitarea cramei – a zonelor de depozitare și de maturare a vinului însoțită de degustarea a trei vinuri din butoi, masa de prânz și degustarea a șase vinuri îmbuteliate, la pensiunea Kemsilvanum, jocuri și surprize oferite de gazdă și alți producători din zonă.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport și degustare, în valoare de 95 lei/ adult și 55 lei/copil, la care se adaugă sprijinul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 49 de persoane.

Vă puteți înscrie la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 12 octombrie. Se va pleca din parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău, la ora 09:00, și întoarcerea în Zalău va fi la ora 16:00.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *