noiembrie 26, 2022

Exclusiv! Seful Politiei din Salaj, Ovidiu Dosa, s-a pensionat

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Ovidiu Dosa, este printre primii politisti care se pensioneaza. Acesta si-a incheiat activitatea politieneasca incepand cu data de 15 august cand a plecat in pensie. Ovidiu Dosa are 49 de ani, este casatorit si are doi copii. Si-a inceput activitatea in politie in anul 1993 ca ofiter operativ la Biroul de Investigatii Criminale de la Politia municipiului Zalau, dupa care treptat a ocupat diferite functii de conducere cum ar fi Sef Birou de Investigatii Criminale de la Politia municipiului Zalau, in perioada 2000-2002 Sef Politia Orasului Cehu Silvaniei, Sef Biroul Arme, Explosivi, Substante toxice la IPJ Salaj, Sef Serviciu de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog la IPJ Salaj, din iulie 2005 – ianuarie 2016 adjunct al sefului inspectoratului de Politie Judetean Sălaj Iosif Ghiurca, dupa care in perioada ianuarie 2016 – 15 aug 2017 a preluat conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Salaj prin concurs ocupand functia de inspector sef la IPJ Salaj. Potrivit surselor din politie urmeaza sa se pensioneze si imputernicit adjunct al sefului IPJ Salaj, Danciu Gabriela. 

IPJ Salaj a ramas fara sef 

IPJ Salaj ne-a comunicat ca a ramas fara sef si ca nu a primit nici un document oficial de la IGPR prin care sa fie numit altcineva in locul lui Ovidiu Dosa la sefia IPJ Salaj. Din echipa manageriala fac parte adjunctul Miron Stirb si adjuncta imputernicit Gabriela Danciu. Azi, poza si datele personale ale lui Ovidiu Dosa au disparut si de pe site-ul IPJ Salaj. Potrivit fisei postului atributiile pentru conducerea IPJ Salaj ii revin adjunctului Miron Stirb, pana cand IGPR va emite un ordin de numire a unui inspector sef.

Fostul sef al IPJ Salaj, Ovidiu Dosa are trei terenuri, doua case, un apartament , doua masini, dar si datorii la banci de 40.000 euro si 135.000 lei

Potrivit ultimei declaratii de avere a fostului sef al IPJ Salaj, Ovidiu Dosa, intocmita la data de 19 aprilie anul aceasta, are doua terenuri intravilane in suprafata totala de 5.600 metri patrati in Heleclean si Babeni, dar si un teren argicol de 3,7 hectare in Babeni dobandit prin mostenire. La cladiri Ovidiu Dosa declara ca are un apartament de 68 metri patrati in Zalau pe care la cumparat in anul 1998, o casa de 100 metri patrati in Babeni primita mostenire si o casa de 180 metri patrati in Badon pe care a construit-o in perioada 2008-2016. Dosa mai are un Volkswagen Passat din 2006 si o Skoda Fabia din 2002 ambele dobandite prin cumparare. La datorii Ovidiu Dosa are un credit la BRD de 40.000 euro scandent pana in anul 2023, la Garanti Bank are o datorie de 42.000 lei scandenta pana in 2019, la Piraeus Bank are o datorie de 60.000 lei scadenta pana la 2021 si o datorie la CAR Silcotub de 15.000 lei scandenta anul acesta. La venituri familia Dosa a incasat in anul 2016 in total suma de 150.723 lei (1 miliard si 507,23 milioane lei vechi). Ovidiu Dosa a incasat din salarii suma de 103020 lei adica un salar de 8.585 lei pe luna ca sef al IPJ Salaj. Dosa a mai incasat suma de 9.394 lei de la ATOP Salaj. Sotia lui, Liliana Dosa a incasat din salarii 37.349 lei adica un salar de 3.112 lei pe luna de la Inspectoratul General pentru Imigrari. Familia Dosa a mai incasat suma de 960 de lei reprezentant alocatia de elev al fiului lor Andrei. Ovidiu Dosa are trecut in declaratia de interese ca este membru in Corpul National al Politistilor si membru in International Police Association.  

  

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *