EXCLUSIV! Primarul USR Vasile Seliștean trece la PNL

Campania electorală a început și ordonanța care permite aleșilor locali să schimbe partidul la alegerile din 9 iunie își face simțite efectele.

În Sălaj, primul primar în funcție care va candida din partea altui partid decât cel pe care-l reprezintă în acest moment este Vasile Traian Seliștean, din Zalha.

Plecat din PNL la USR în 2020, după ce a fost viceprimar al comunei, Vasile Seliștean se întoarce acum în PNL și va candida pentru un nou mandat de primar al comunei Zalha.

Informația ne-a fost confirmată de președintele PNL, Dinu Iancu-Sălăjanu, care a subliniat faptul că nu încurajează traseismul politic însă, atâta timp cât legea permite, în PNL vor fi primiți cei care își doresc și care merită să vină.

”Avem candidați în majoritatea comunelor. Acolo unde sunt primari în funcții, candidează în continuare, unde nu avem primari, avem candidați. Și eu spun că zestrea noastră la finalul acestor alegeri va fi mai mare. Știu pe ce mă bazez, pe datele pe care le avem în fiecare comunitate și pe investițiile pe care le-am făcut, care nu rămân fără ecou. Am avut primari din alte partide care mi-au cerut să-i primesc în partid și să candideze pe listele noastre. Unii, pe parcurs, s-au răzgândit, alții or să vină dar n-ar fi corect din partea mea să spun. I-am spus unui domn primar acum un an și ceva că dacă își va menține poziția până la final de mandat, poate să se înscrie în PNL când îi permite legea. Acel primar nu candidează pentru PNL și nu este nicio pierdere; sunt oameni tineri care vor candida și care poate vor câștiga. În schimb, va veni un alt domn primar care aparține altei formațiuni și va candida pe listele noastre, este opțiunea dumnealui. Dar nu am făcut noi presiuni, el și-a exprimat dorința de aveni spre noi. Să-mi dați un exemplu dacă noi am contactat și eu îl taxez, nu sunt adeptul traseismului, nu îl încurajez. Consider că trebuie să avem valori”, a spus președintele PNL Sălaj.

Cât despre plecarea din partid a unor primari în funcție, Dinu Iancu Sălăjanu a dezmințit informațiile apărute în spațiul public și le consideră ”petarde”. Spune că este în relații foarte bune cu toți primarii, că nu-i suspectează pe niciunul că ar fi dat acele informații în presă, dar nici nu a contactat personal sau prin interpuși vreun primar de la alte partide să vină la PNL. Din PNL nu pleacă nimeni, dimpotrivă, sunt primari care vor să candideze din partea PNL.

”Domnul primar de la Hida are anumite nemulțumiri, dar nu neapărat legate de partid. Chiar a fost foarte supărat pe ceea ce s-a scris pentru că nu a fost vorba niciodată de plecarea lui. Ce mă deranjează puțin, la nivel de județ, ca și la nivel de țară, este că nu suntem maturi din punct de vedere politic. Și începem să furăm câte un om care ne poate aduce avantaje politice. Spuneți-mi un primar la care să fi mers Dinu Iancu-Sălăjanu, să promită ceva ca să vină în PNL. De unde să dau? La noi, primarii mi-au spus. Au fost contactați de adversarii politici, o să spun la momentul potrivit dacă va fi cazul, dar câte patru rânduri de emisari care le spuneau: <dacă veniți la noi, vorbim cu domnul cutare și vă dăm asta>. Vă întreb ceva: dacă au atâția bani la dispoziție să dea unui primar să treacă la alt partid, de ce nu le dau primarilor lor astăzi? De ce nu fac realizările pe care le are Consiliul Județean? De ce Consiliul Județean a putut face 170 la sută dezvoltare și alții 30 la sută?”, a declarat Dinu Iancu Sălăjanu.

În privința fostului primar PNL, Ioan Meseșan din Coșeiu, mediatizat că a plecat cu întreaga organizație la PSD, Dinu Iancu Sălăjanu spune că acesta nu era desemnat candidat pentru primăria Coșeiu.

”Nu știu. Este membru PSD? Nu dumnealui a fost desemnat candidat, avem un alt candidat. Dacă dumnealui vrea să rămână în echipa PNL și să-și aducă aportul la un rezultat cât mai bun al PNL Coșeiu, noi ne bucurăm și îi mulțumim pentru toate rezultatele de acolo, pentru munca de partid, dar nu mă pot supăra dacă un om, la un moment dat, merge la alt partid. Este libertatea lui. Noi vom câștiga primăria și la Coșeiu, spun datorită candidatului pe care-l avem și a echipei care-l susține”, a conchis președintele PNL.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *